Ανήκεις σε αυτό το 1% που θα μπορούσε να πει «όχι» σε μια φρέσκια, ζουμερή, απολαυστική από την όψη της και μόνο μους σοκολάτας;
Αν ναι, πιθανότατα η σημερινή μας συνταγή δεν θα σε δελεάσει.
Αν πάλι είσαι λάτρης της σοκολάτας και ένα σοκολατογλυκό είναι αρκετό για να σου φτιάξει τη διάθεση, κράτα σημειώσεις. Αυτή τη μους στη light εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη και αβγά, δεν γίνεται να μην τη δοκιμάσεις.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα μας και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σοκολάτα μας να λιώσει εντελώς, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Μόλις η σοκολάτα μας λιώσει εντελώς, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς με το ειδικό συρματάκι μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Η μους μας είναι έτοιμη!
Τοποθετούμε σε μικρά ποτηράκια της επιλογής μας και διατηρούμε στο ψυγείο. Προσοχή: Δεν καταναλώνουμε πριν περάσουν 3 – 5 ώρες (ανάλογα την ψύξη της συσκευής μας).
Extra tip: Για το γαρνίρισμα προτίμησε φρέσκες φράουλες, τριμμένη λευκή σοκολάτα ή καρύδα.
Θα μας θυμηθείς!