Μπορεί να γνωρίζεις πώς φτιάχνεται η κλασική γκουακαμόλε, ήξερες όμως πώς σε κάθε περιοχή στο Μεξικό τη φτιάχνουν διαφορετικά;
Ντομάτες, κρεμμύδια, ακόμη και κολοκυθάκια είναι έξτρα συστατικά παραδοσιακών παραλλαγών της κλασικής γκουακαμόλε.
Τσέκαρε τις συνταγές, κλέψε ιδέες και δοκίμασέ τις κι εσύ στο σπίτι!
Η προσθήκη του κολοκυθιού στην κλασική γκουακαμόλε ταιριάζει γάντι, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται. Εμποδίζει την οξείδωση και δενη αλλάζει τη γεύση του πιάτου. Δοκίμασέ το.
Άλλη μια περίεργη στο άκουσμα αλλά γευστική πρόταση είναι η ανάμιξη αβοκάντο με πράσινο μήλο. Δροσιστικό κι απολαυστικό.
Η δροσιστική γκουακαμόλε εξισορροπεί τη γεύση της πικάντικης σος ντομάτας. Δοπκίμασέ το!
Πάει το σκόρδο στη γκουακαμόλε; Γιατί όχι; Στο Σαν μιγκέλ σε Αλέντε του Μεξικό το προετείνουν!
Η γεύση του θαλασσινού δένει απίστευτα με το αβοκάντο. Τόλμησέ το!
Αντί για αβοκάντο μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις μια επίσης γευστική σος, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χρησιμοποιώντας μικρη ποσότητα αβοκάντο και φασολάκια.
Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα