Παγκόσμια γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
16:12
13/3/2015

Παγκόσμια γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, περισσότεροι από 1.000 chefs θα επιμεληθούν τα ισάριθμα menu δείπνων που θα σερβιριστούν σε εστιατόρια & πρεσβείες 150 χωρών στις 5 ηπείρους, συμμετέχοντας στην κίνηση «Goût de France / Good France».

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Η κίνηση αποτίει φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και το περίφημο γαλλικό δείπνο και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης και του καταξιωμένου chef Alain Ducasse.

Το εστιατόριο Museum Café-Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, που λειτουργεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του Δειπνοσοφιστήριον Catering, έχει την τιμή να συμμετέχει στο παγκόσμιο γαστριμαργικό γεγονός με τον διακεκριμένο chef Jean Louis Capsalas να έχει την επιμέλεια των 6 πιάτων του ξεχωριστού menu.

Το μενού του Museum Café-Restaurant για την «Goût de France / Good France»

 

Κρύο ορεκτικό: Mousse αβγοτάραχο με κάρδαμο, σε σιρόπι λαδολέμονο. Συνοδεύεται από Sacristain με σουσάμι και ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται με ένα ποτήρι σαμπάνια.

Ζεστό ορεκτικό: Φρέσκο foie gras σχάρας με ζάρια από πράσινο μήλο,  
σε σαφράν και χυμό ροδιού.

Θαλασσινά: Μεγάλες γαρίδες flambé με φινόκιο και αφρό από μάραθο.

Κρέας: Κόκορας κρασάτος σε πήλινο, με δενδρολίβανο, μαύρες ελιές 
και πορτοκάλι. Συνοδεύεται από πουρέ σελινόριζας και τρούφες.

Pre-dessert: Μικρό milles feuilles παντζαριού σε mousse Roquefort. 
Συνοδεύεται από μπουκέτο σαλατικών και ψημένα ψωμάκια.

Επιδόρπιο: Μπισκότα Sacher με αμύγδαλο και fondant σοκολάτας Araquani, 
σε σιρόπι Κουμκουάτ.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ