Όλα για τη σαλάτα υπερπαραγωγή | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
11:32
17/10/2014

Όλα για τη σαλάτα υπερπαραγωγή

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για συνοδευτικό Ή ως κύριο πιάτο, με απλούς ή πιο σύνθετους συνδυασμούς υλικών, λιτή στην εμφάνιση ή  υπερπαραγωγή, η σπιτική σαλάτα λαχανικών αποτελεί μια εξαιρετικά θρεπτική και χορταστική επιλογή, ενίοτε συνώνυμη της υγιεινής διατροφής.

Από το Σταύρο Δεδούκο

<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >Αποθήκευση & συντήρηση</strong>  * Πριν από την αποθήκευση των λαχανικών απομακρύνετε χώματα, κοπριές, ζωύφια κ.ά. χρησιμοποιώντας τα χέρια σα

Αποθήκευση & συντήρηση * Πριν από την αποθήκευση των λαχανικών απομακρύνετε χώματα, κοπριές, ζωύφια κ.ά. χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στεγνό πανί ή βουρτσάκι. * Αποθηκεύστε τα λαχανικά σε κατάλληλες συνθήκες. Όσα χρειάζονται ψυγείο, τοποθετήστε τα άπλυτα στο ράφι, ανά είδος, ώστε να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους ή με άλλα τρόφιμα. * Μετά την αποθήκευσή τους ελέγχετε καθημερινά την κατάστασή τους και αφαιρέστε όσα αρχίζουν να σαπίζουν. * Ναι στο καλό πλύσιμο * Πλύνετε όλα τα λαχανικά πριν τα καταναλώσετε ωμά ή τα μαγειρέψετε. Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι ή άλλου είδους απορρυπαντικό, παρά μόνο τρεχούμενο νερό βρύσης. * Τοποθετήστε τα λαχανικά σε καθαρή λεκάνη και ξεπλύντε τα αρκετές φορές, έως ότου το νερό που αδειάζετε από τη λεκάνη να είναι καθαρό ? μην τα μουλιάζετε! * Τα μικρότερα σε όγκο και με πιο λεπτή φλούδα λαχανικά και οι συσκευασμένες, έτοιμες και ήδη κομμένες σαλάτες πλένονται καλύτερα σε σουρωτήρι. * Επιμείνετε στο πλύσιμο των λαχανικών που δεν έχουν λεία επιφάνεια, όπως μαρούλια, λάχανα. * Όσα λαχανικά πρόκειται να καταναλώσετε ωμά, μπορείτε μετά το πλύσιμό τους να τα βυθίσετε για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό με ξίδι. * Μετά το πλύσιμο και πριν τα καταναλώσετε ωμά, αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα από τα φυλλώδη λαχανικά π.χ. μαρούλια, αποφλοιώστε όσα έχουν λεπτή φλούδα, π.χ. αγγουράκι, ραπανάκια, ξύστε με μαχαιράκι ή τρίφτη και απομακρύνετε την εξωτερική επιφάνεια καρότων και παντζαριών.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ