Οι τέλειες ψητές πατάτες του Μάικλ Κέιν | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
11:53
28/1/2010

Οι τέλειες ψητές πατάτες του Μάικλ Κέιν

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Η ανάγκη σου να μαγειρέψεις την τέλεια ψητή πατάτα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο; Υπάρχει λύση! Ο ηθοποιός Μάικλ Κέιν ( Michael Caine) μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για να πετύχουμε τις τέλειες ψητές πατάτες! Διάβασε παρακάτω και εντυπωσίασε χωρίς κόπο στο γιορτινό τραπέζι!

Η ανάγκη σου να μαγειρέψεις την τέλεια ψητή πατάτα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο; Υπάρχει λύση! Ο ηθοποιός Μάικλ Κέιν ( Michael Caine) μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για να πετύχουμε τις τέλειες ψητές πατάτες! Διάβασε παρακάτω και εντυπωσίασε  χωρίς κόπο στο γιορτινό τραπέζι!

Α. Ξεκίνησε μισοβράζοντας τις πατάτες σε κρυο ελαιόλαδο πριν το μαγείρεμα έτσι ώστε το λίπος να απορροφηθεί από την πατάτα.

Β. Αφού το κάνεις αυτό πάρε τις πατάτες και τοποθέτησε τις σε ένα δίσκο ψησίματος και βάλτες στο φούρνο για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά και θα δεις ότι θα αποκτήσουν ένα  υπέροχο τραγανιστό  φλοιό.

Ο σωστός τύπος πατάτας: αν νομίζεις ότι επιλέγοντας οποιαδήποτε πατάτα μπορείς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, είσαι γελασμένη! Οι πατάτες που πρέπει να επιλέξεις είναι οι "Maris Piper", που πωλούνται τουλάχιστον στη Βρετανία σε κάθε σούπερ μάρκετ ενώ στη χώρα μας σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ. Οι γλυκοπατάτες "King Edwards" είναι και αυτές ιδανικές για αυτή την περίπτωση!

Η σωστή προετοιμασία: μην ξεχνάς να καθαρίζεις τις πατάτες! Αφού τις καθαρίσεις βάλτες σε ένα τηγάνι με κρύο νερό και άφησε τες να βράσουν. Πρόσθεσε μισό κουτ. γλυκού αλάτι στο νερό. Το αλάτι κάνει την πατάτα πιο τραγανιστή!

Ο σωστός τρόπος ψησίματος: Η σωστή θερμοκρασία είναι το μυστικό στο ψήσιμο! Η μέθοδος του Κέιν,  βασίζεται στο κρύο λάδι,άρα ξέχασε το ζεστό λάδι. Έχε κατά νου ότι με αυτόν τον τρόπο οι πατάτες θα χρειαστεί να ψηθούν περίπου μια ώρα. Μόλις ψηθούν, πάρτες με μια κουτάλα και κράτησε τες ζεστές σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Έτσι οι πατάτες σου θα διατηρηθούν τραγανές για τουλάχιστον 20 λεπτά ενώ εσύ θα μπορείς χωρίς άγχος να αρχίσεις να τις κόβεις.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ