Ο μπακαλιάρος αλλιώς... | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
9:49
24/3/2016

Ο μπακαλιάρος αλλιώς...

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπακαλιάρο σκορδαλιά επιτάσσει η 25η Μαρτίου κι εμείς σου δίνουμε όλα τα μυστικά για τέλειο τραγανό και γευστικό μπακαλιάρο, πάντα με τη συνοδεία του την "κυρία" σκορδαλιά. Αλλά και για όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την παράδοση, δίνουμε ιδέες για ορεκτικά και κυρίως πιάτα με βάση το μπακαλιάρο, πρωτότυπα και παραδοσιακά. Γιατί το φαγητό είναι προσωπική υπόθεση. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<h4>Τηγανητός μπακαλιάρος σκορδαλιά (ο παραδοσιακός)</h4>  <p><strong>Εν συντομία τα βασικά </strong></p>  <p><strong>Προσοχή: Ο παστός μπακαλιάρος θέλει σωστό ξαλμύρισμα </strong></p>  <p>Ο

Τηγανητός μπακαλιάρος σκορδαλιά (ο παραδοσιακός)

Εν συντομία τα βασικά

Προσοχή: Ο παστός μπακαλιάρος θέλει σωστό ξαλμύρισμα

Ο παστός μπακαλιάρος ενέχει ένα κίνδυνο: αν δεν κάνεις σωστά το ξαλμύρισμα θα είναι τόσο αλμυρός που δε θα τρώγεται. Καλό ξέπλυμα, σωστή προετοιμασία κι αλλαγές νερού είναι τρία από τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου.

Μάθε αναλυτικά βήμα-βήμα πώς θα το κάνεις για να μην είναι λύσσα στο αλάτι.

Το κατάλληλο κουρκούτι & το τηγάνισμα

Τα μυστικά για το κουρκούτι είναι δύο: Μπύρα για να φουσκώσει και κορν φλάουρ αντί γι΄αλευρι για να γίνει έξτρα αφράτο.

Για να γίνει τραγανό, όλα κρίνονται στο τηγάνι. Ο μπακαλιάρος τηγανίζεται σε πολύ καυτό λάδι.

Η σκορδαλιά

Με ψωμί, καρύδια, αμύγδαλα, πατάτα, όπως κι αν φτιάχνεται η σκορδαλιά σε κάθε περιοχή της χώρας, το βασικό συστατικό είναι ένα: σκόρδο. Κι αν σου φαίνεται βαριά ή δεν αντέχεις τη μυρωδιά, σου δίνουμε μερικές συμβουλές για σκορδαλιά γευστική αλλά ελαφριά και χωρίς έντονη μυρωδιά. Μάθε περισσότερα εδώ.

Στην επόμενη σελίδα "Μπακαλιάρος σκορδαλιά (ο διαφορετικός")

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ