Ο καφές στη μαγειρική | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
13:23
17/3/2014

Ο καφές στη μαγειρική

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πώς και πού χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. 

Ο καφές είναι ένα μυστήριο συσταικό. Η απροσδιόριστη γεύση του, οι όξινες ιδιότητές του και η πικράδα του τον καθιστούν ένα περίεργο αλλά ταυτόχρονα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, όπως επίσης και στην παρασκευή κοκτέιλ. 

 

Καφές και μαγειρική: Πού να τον χρησιμοποιήσεις

 

* Ο καφές μπορεί να ταιριάξει με μια ποικιλία υλικών και γεύσεων: κρέας, σοκολάτα, πικάντικα πιάτα, μαρινάδες και σάλτσες μπορούν να αναδειχθούν με λίγο καφέ. Τόλμησέ το

 

* Σκέψου τον καφέ σαν καρύκευμα και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Αν αυτό πιστεύεις πως είναι κάπως ριψοκίνδυνο, αναζήτησε δοκιμασμένες συνταγές. 

 

* Μπορείς να προσθέσεις σε σαλάτες αλλά και ροφήματα μερικούς κόκκους μη αλεσμένου καφέ για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

 

Να θυμάσαι: Ο καφές διατηρεί την καφεϊνη ακόμη και μετά το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, οπότε αν χρησιμοποιήσεις αρκετή ποσότητα ή αν σε ταράζει η καφείνη προτίμησε τη λύση του ντεκαφεινέ. 

 

 

 

 
 
 
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ