Ο Βασίλης Καλλίδης μας προτείνει νηστίσιμους ρεβυθοκεφτέδες για τη Σαρακοστή | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
9:52
18/4

Ο Βασίλης Καλλίδης μας προτείνει νηστίσιμους ρεβυθοκεφτέδες για τη Σαρακοστή

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πλησιάζοντας προς το Πάσχα ζητήσαμε από τον Βασίλη Καλλίδη να μας προτείνει μια εύκολη συνταγή που να είναι νηστίσιμη και φυσικά νόστιμη. Ο αγαπημένος μας σεφ επέλεξε ρεβυθοκεφτέδες και το μυστικό, όπως μας είπε, είναι το χοντροκομμένο ρεβύθι. Εμείς τους δοκιμάσαμε ήδη και ξετρελαθήκαμε. Αν θέλεις και εσύ να ετοιμάσεις ένα πιάτι που να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους, ιδού η συνταγή και οι οδηγίες παρασκευής:

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά:

  • 2 φλ ρεβύθια, μουλιασμένα όλο το βράδυ
  • 1 κρεμμύδι περασμένο από το πολυμιξεράκι
  • 7-8 κλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα ρεβύθια σε ένα μπλέντερ να μη κοπούν όμως πολύ. Τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το κύμινο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και 1 φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε με προσοχή σε ένα τηγάνι με λίγο ζεστό σπορέλαιο.

Τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά. Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

 

Σάλτσα με ταχίνι

Υλικά:

4 κ.σ. ταχίνι

4-5 κ.σ. νερό

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ μέχρι να σχηματισθεί μια πηχτή σως. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ