Νοστιμομαγειρέματα | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
9:53
20/2/2013

Νοστιμομαγειρέματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ιδέες, προτάσεις, συνταγές και χρήσιμες γνώσεις για νόστιμη, υγιεινή και διαιτητική μαγειρική.

Έτσι πετυχαίνει η συνταγή Οι συμβουλές και τα έξυπνα μαγειρικά κόλπα της μαμάς.  Για να πετυχαίνει πάντα η συνταγή, για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη...

Ζυμαρικά στη στιγμή

Βράστε ολόκληρο το πακέτο, σουρώστε το, χρησιμοποιήστε όσα ζυμαρικά επιθυμείτε για το γεύμα σας και τα υπόλοιπα, όταν κρυώσουν, χωρίστε τα σε μερίδες και καταψύξτε τα. Την επόμενη φορά που έχετε όρεξη για ζυμαρικά, βγάλτε τα από την κατάψυξη και βουτήξτε τα για λίγο σε βραστό νερό.

 

Πώς θα φουσκώσει περισσότερο η ζύμη;
Σε όλες τις συνταγές γλυκών που απαιτούν σκόνη baking ή μαγειρική σόδα, όπως π.χ. κέικ και κουλουράκια, προσθέστε και 1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού - η ζύμη σας θα φουσκώσει περισσότερο και θα γίνει πιο νόστιμη!

Γρήγορο και υγιεινό γλυκό
Θέλετε ένα υγιεινό γλυκό που ετοιμάζεται γρήγορα και δεν περιέχει επιπρόσθετη ζάχαρη; Συνδυάστε φρέσκα φρούτα με λιωμένη σοκολάτα! Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα με υψηλό ποσοστό στερεών κακάο, λιώστε τη σε μπεν μαρί για 2-3 λεπτά και περιχύστε με αυτήν τα φρούτα. Αφήστε να στερεοποιηθεί και καλή σας απόλαυση!

 

ΑΠΟ ΤΟ... ΤΕΦΤΕΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Τα επιβεβαιωμένα από την επιστήμη μαγειρικά μυστικά της γιαγιάς...

Θέλετε να φτιάξετε ξινή κρέμα;

Προσθέστε σε κρέμα γάλακτος αρκετές σταγόνες λεμονιού, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

Κρέας με λιγότερο λίπος: Βράστε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα και διατηρήστε το στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, όταν το λίπος έχει παγώσει, μπορείτε να το αφαιρέσετε πιο εύκολα. 

Γλυκιά σάλτσα ντομάτας: Για να εξισορροπηθεί η φυσική οξύτητα της ντομάτας και να γίνει η σάλτσα πιο γλυκιά και πιο εύγευστη, προσθέστε ½ κουταλάκι μέλι ή 1 κουταλάκι ζάχαρη για κάθε 4 μερίδες σάλτσας. Εναλλακτικά, προσθέστε 1 μικρό καρότο πολτοποιημένο στο μπλέντερ.

+  ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Χρηστικές απαντήσεις, επιτυχημένες λύσεις...

«Όσο κι αν τη χτυπώ η κρέμα γάλακτος δεν δένει...»: Σταματήστε το χτύπημα και βάλτε το σκεύος για λίγο στην κατάψυξη. Αφού κρυώσει, χτυπήστε την και πάλι. Για να μη σας συμβεί ξανά, φροντίστε η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη πριν τη χτυπήσετε και το σκεύος να μην είναι ζεστό.

«Δεν θέλω να βάλω αλκοόλ στο γλυκό...»: Αν ένα γλυκό απαιτεί αλκοόλ, π.χ. κονιάκ, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ίση ποσότητα χυμό πορτοκαλιού.

«Το φαγητό στέγνωσε πριν μαγειρευτεί...»: Προσθέστε ζεστό νερό και όχι παγωμένο, ώστε να μη σταματήσει ο βρασμός του.

«Το ταχίνι κολλάει στο κουτάλι...»: Βουτήξτε το καθαρό κουτάλι σας σε ζεστό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και κατόπιν στο ταχίνι έτσι δεν θα κολλήσει και θα βγει εύκολα. Το ίδιο να κάνετε και για οποιοδήποτε άλλο κολλώδες υλικό, όπως πάστες ξηρών καρπών, μέλι, βούτυρο.

«Παρότι βάζω αλεύρι στα χέρια μου, η ζύμη κολλάει...»: Για να μην κολλάει η ζύμη, πρέπει να ρίχνετε στα χέρια σας ελαιόλαδο και όχι αλεύρι!

«Η μεμβράνη τροφίμων δεν ξεδιπλώνεται καλά...»: Η λύση είναι απλούστατη: διατηρήστε τη μεμβράνη τροφίμων στο ψυγείο!

«Όταν καθαρίζω ψάρια τα χέρια μου μυρίζουν...»: Πρώτα τρίψτε τα χέρια σας με λίγη μουστάρδα και κατόπιν ξεπλύνετέ τα καλά - η «ψαρίλα» θα εξαφανιστεί!

«Το κέικ δεν ξεκολλάει από τη φόρμα...»: Βρέξτε με ζεστό νερό μια καθαρή πετσέτα, στραγγίστε την και κατόπιν τυλίξτε τη γύρω από τη φόρμα του κέικ. Έπειτα από περίπου 5 λεπτά δοκιμάστε ξανά να βγάλετε το κέικ - θα ξεκολλήσει πανεύκολα!

Κυριακή Μαυρίδου

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ