Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας: Φουλ γεύση και στη Μεγάλη Εβδομάδα | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
13:18
14/3

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας: Φουλ γεύση και στη Μεγάλη Εβδομάδα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είτε νηστεύεις είτε όχι, ιδού μια παραδοσιακή εκδοχή της αγαπημένης λιχουδιάς για μικρούς και μεγάλους που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 Υλικά
3 φλ. τσαγιού φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 ¾ φλ. ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
1 κ. γ. σόδα κοφτό
1 κ. γ. μπέικιν κοφτό
10 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

2 φλυτζανάκια τσαγιού παγωμένο νερό (από το ψυγείο)

Εκτέλεση: Ταραμοσαλάτα έχεις φτιάξει ποτέ; Φέτος ας είναι η χρονιά σου με αυτή την πανεύκολη συνταγή

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα, τη ζάχαρη και το κακάο και τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα.
  • Κάνουμε τρεις τρύπες με το δάκτυλο.
  • Στη μια ρίχνουμε το ξίδι -μην αναρωτιέσαι, θα κάνει τη ζύμη πιο αφράτη.
  • Στη δεύτερη τι σόδα και το μπέικιν και στην τρίτη το σπορέλαιο.
  • Και από πάνω, χωρίς να ανακατέψουμε τα προηγούμενα, ρίχνουμε το παγωμένο νερό.
  • Κατόπιν ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί ν.30 λαδωμένο με σπορέλαιο και αλευρωμένο.
  • Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C και ψήνουμε για τρία τέταρτα περίπου

Καλή επιτυχία. Και για να είσαι σίγουρη ότι θα το ξεφορμάρεις χωρίς να διαλυθεί, κάνε κλικ ΕΔΩ

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ