Νηστεία: Πώς & γιατί ωφελεί την υγεία | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
10:13
14/4/2014

Νηστεία: Πώς & γιατί ωφελεί την υγεία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σου δίνουμε μερικούς καλούς λόγους για να νηστέψεις έστω και τελευταία στιγμή.

Τα ωφέλη της νηστείας, όταν φυσικά αυτή γίνεται σωστά και με βάση μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχοστοιχεία είναι αναμφισβήτητα. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα πώς νηστεύοντας, έστω και μερικές ημέρες, ενισχύεις την υγεία και τον οργανισμό σου. 

Η χοληστερίνη είναι τσιμπημένη; Η νηστεία μπορεί να δώσει λύση 

Όταν νηστεύεις μειώνεις σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση τροφών με κορεσμένα λιπαρά, πουυ ευθύνονται για τις υψηλές τιμές της χοληστερίνης. Ζωικά λίπη, γαλακτοκομικά, βούτυρο και άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης απαγορέυονται δια ροπάλου στη νηστεία, με ευεργετικό αποτέλεσμα για την υγεία. 

Έχεις δυσκοιλιότητα; Κάνε νηστεία να δεις φως 

Ένα από τα σημαντικότερα ωφέλη της νηστείας είναι και η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Αναγκαστικά, στη νηστεία αρχίζουμε και καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφών που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. 

Έχεις πεσμένο ανοσοποιητικό; Μην υποτιμάς τη σωστή νηστεία 

Ένας από τους κυριότερους λόγους του πεσμένου ανοσοποιητικού είναι η μη ισορροπημένη διατροφή. Η νηστεία, είναι μια ευκαιρία για πρόσληψη περισσότερων φρούτων, λαχανικών αλλά και παραμελλημένων τροφών όπως τα όσπρια. Εσπεριδοειδή, φρούτα και λαχανικά, όσπρια πλούσια σε πρωτεϊνη και ξηροί καρποί σε αντικατάσταση των λιπαρών τροφών που πριν τη νηστεία προτιμούσες, θα σε ωφελήσουν πολλαπλα, θωρακίζοντας τον οργανισμό σου. 

Υψηλή πίεση; Κάνε νηστεία 

Όπως έχει αποδειχτεί η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εμφάνισης αρτηριακής πίεσης αλλά και στη ρύθμισή της. Ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η πρόσληψη καλίου κυρίως από φρολυτα και λαχανικά αλλά και η μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών είναι μερικοί από τους παράγοντες για τη ρύθμισή της, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα την ευεργετική δράση της νηστείας και σε αυτή την περίπτωση. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ