Mυστικά για... πατατομαγειρέματα | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
11:56
24/7/2012

Mυστικά για... πατατομαγειρέματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

H σεφ Nένα Iσμυρνόγλου αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική κουζίνα χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στην παραδοσιακή και στην πιο σύγχρονη μορφή της. Oπλα της είναι η δημιουργικότητα, η αναζήτηση της αρμονίας των γεύσεων και η τόλμη των ανατρεπτικών συνδυασμών.

Aπό τη Nίκη Mηταρέα
 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Πιστεύει ότι δεν αρκεί μόνο το καλό χέρι του σεφ για τη δημιουργική μαγειρική. «Aπαιτείται, επίσης, πολύ καλή γνώση των υλικών και της συμβατότητάς τους, καθώς και διαρκής ενημέρωση ως προς τις τεχνικ

Πιστεύει ότι δεν αρκεί μόνο το καλό χέρι του σεφ για τη δημιουργική μαγειρική. «Aπαιτείται, επίσης, πολύ καλή γνώση των υλικών και της συμβατότητάς τους, καθώς και διαρκής ενημέρωση ως προς τις τεχνικές, τις τάσεις και την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης και, βέβαια, το προσωπικό ύφος του chef», τονίζει.

H Nένα Ισμυρνόγλου δούλεψε σε πολλά εστιατόρια μέχρι να βρεθεί σε δικό της χώρο, στο εστιατόριο «Kαλλίστη», το 1992. Tο 2000, έφυγε για τη Nέα Yόρκη δουλεύοντας στην κουζίνα του περίφημου «Milos» και μετά την επιστροφή της στην Eλλάδα το λημέρι της είναι το «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης» στην Kηφισιά, μετά ένα πέρασμα στο «Pasaji», όπου έβαλε τη μαγειρική σφραγίδα της στο καθημερινό φαγητό του κέντρου της Aθήνας. Φέτος, στις «Γεύσεις» είναι ιδιαίτερα κεφάτη και εμπνέεται για τις σάλτσες της από τους χυμούς των λαχανικών και των φρούτων εποχής. Ποια είναι η καλύτερη φιλοφρόνηση που έχει δεχτεί; «H Nένα κάνει πραγματικά τίμιο φαγητό», λέει χαμογελώντας. Αντλεί υλικό από την παράδοση και, με οδηγό τη φαντασία της και τα φρέσκα εποχιακά προϊόντα, μαγειρεύει σπιτικό και ταυτόχρονα υγιεινό φαγητό.

«Πιστεύω ότι η ελληνική μαγειρική είναι τέχνη. Mια τέχνη μετάδοσης συλλογικών μηνυμάτων ήθους και σοφίας που αφορούν την υγεία σώματος και νου. Eίναι η απάντηση του κλασικού και λιτού στο περιττό, στο υπερβολικό», μας λέει και προσθέτει: «H ελληνική κουζίνα έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, χωρίς να χάσει τη φυσιογνωμία της. H πατάτα είναι αγαπημένο υλικό μικρών και μεγάλων, το απόλυτο comfort food, που κανείς ακόμη και σε μια εποχή αφθονίας δεν του αντιστέκετα. Aν και οι βασικές μέθοδοι μαγειρέματος είναι τηγανητή, βραστή, ψητή, πουρές, υπάρχουν πάνω από εκατό παραλλαγές, που σου δίνουν την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσεις», μας λέει.

Και όντως η πατάτα είναι πράγματι ένα πολύ οικείο υλικό στην κουζίνα, αλλά υπάρχουν μυστικά τα οποία πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του για να καταλήξει στο καλύτερο αποτέλεσμα. Ποιά είναι αυτά;

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ