Αργά το απόγευμα, φτάνω φορτωμένος ένταση και κούραση μπροστά σ’ αυτή την μαγική πόρτα που στο κουδούνι γράφει τ’ όνομά μου. Η σημειολογία της στιγμής λειτουργεί υποσυνείδητα ως τελική υπενθύμιση της ανάγκης να ξαναφορέσω το άνετο, sur-mesure κοστούμι του εαυτού μου.
Έχοντας εικοσαετή επαγγελματική εμπειρία μέσα και γύρω απ’ τον χώρο των ποτών και τουλάχιστον τριαντακονταετή ως πότης, δικαιούμαι να έχω ίσως αιρετικές απόψεις για κάποια θέματα και με ευκολία καταρρίπτω "συντηρητικούς"μύθους που λειτουργούν χάριν του "καθωσπρεπισμού" εις βάρος της ατομικής απόλαυσης. Για μένα, λοιπόν, το πλέον ενδιαφέρον με το Bloody Mary είναι ότι επιτρέπει μια καθαρά "ατομική συνταγή". Δεν είναι ένα ομογενοποιημένο γευστικό πυροτέχνημα, αλλά κάτι που έρχεται στα μέτρα της γεύσης του καθενός. Λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο καταλυτικά ως προς την ανάγκη επανεύρεσης της ταυτότητάς μας στο οικείο περιβάλλον, ακριβώς επειδή επιβραβεύει την ατομική μας προτίμηση μέσα από την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ. Ακόμη και ο "κόπος" της παρασκευής του, είναι μια πράξη που εντέλει χτίζει την ηδονική απόλαυση του εορτασμού της ατομικότητάς μας. Όλα τα ποτά που πίνω μπορώ να τα μάθω και σε άλλους να μου τα φτιάξουν, αλλά μόνο εγώ δικαιούμαι να φτιάξω το Bloody Mary MOY...
Σ ένα ψηλό Highball ποτήρι με αρκετά παγάκια μέσα, βάζω...
1 φέτα λεμόνι
τον χυμό από το 1/3 του λεμονιού που έκοψα
τριφτό αλάτι και πιπέρι
μια δόση (40ml) Stolichnaya Vodka
13 σταγόνες Worcestershire Sauce
8 σταγόνες Tabasco
1 μικρό can V8 ζωμό ντομάτας με λαχανικά
1 celery stick για σερβίρισμα αλλά και για ανακάτεμα
Το μυστικό συστατικό: Η διάθεσή μου ν΄ "ανέβω"
Ανακατεύω και απολαμβάνω το σπίτι μου, τον εαυτό μου, τη ζωή μου!
Αυτή τη δοσολογία την γράφω μόνο και μόνο γιατί δεν θέλω να την ακολουθήσετε. Είναι καθαρά ΔΙΚΗ ΜΟΥ, είναι "ευαίσθητο προσωπικό μου δεδομένο"! Σας διαβεβαιώ ότι "δεν σας κάνει" και σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να διανοηθείτε ότι μπορείτε να μου την κλέψετε. Βρείτε τη δική σας, πειραματιστείτε, παίξτε με τα βασικά υλικά.