Μεξικάνικη κουζίνα: Μια φιέστα γεύσεων | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:50
20/11/2013

Μεξικάνικη κουζίνα: Μια φιέστα γεύσεων

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι μία πολύχρωμη φιέστα γεύσεων και αισθήσεων που γνωρίζει διαρκώς άνθιση.

Από τον Κώστα Τσίγκα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 10
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Οταν σκεφτόμαστε μεξικάνικο φαγητό αυτομάτως περνούν από το μυαλό μας πολύ συγκεκριμένες εικόνες, γεύσεις, πρώτες ύλες (καυτερές πιπεριές, φασόλια κόκκινα, τομάτες, τυρί κίτρινο, αβοκάντο) και φόρμες

Οταν σκεφτόμαστε μεξικάνικο φαγητό αυτομάτως περνούν από το μυαλό μας πολύ συγκεκριμένες εικόνες, γεύσεις, πρώτες ύλες (καυτερές πιπεριές, φασόλια κόκκινα, τομάτες, τυρί κίτρινο, αβοκάντο) και φόρμες (tacos, enchiladas, tamales κ.λπ.).

Η μεξικάνικη κουζίνα όμως είναι στα καλύτερά της όταν σερβίρεται στο ίδιο της το σπίτι, με χιλιάδες πιθανότητες-εναλλαγές.

Η βάση της κουζίνας είναι το καλαμπόκι, η ψυχή της οι πιπεριές και η δημιουργικότητά της ξεκινά από τις τεράστιες εποχικές αγορές που θα βρει κανείς σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Σε αντίθεση με κάθε άλλη ethnic κουζίνα, στην περίπτωση του Μεξικού γνωρίζουμε ακριβώς την ημερομηνία έναρξης της κουζίνας που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα: Μεγάλη Παρασκευή του 1519, όταν ο Hernan Cortes έφτασε με τα πλοία του στις ακτές του Μεξικού και οι στρατιώτες του εξανάγκασαν τις Μεξικάνες να μαγειρεύουν με τις περίεργες πρώτες ύλες και τεχνικές που οι αποικιοκράτες έφερναν μαζί τους. Κάνε κλικ στην επόμενη σελίδα και ξεκλείδωσε τα μυστικά της μεξικάνικης κουζίνας

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 10
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ