Με αυτά τα υλικά στο μαγείρεμα μειώνεις τις θερμίδες! | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:31
6/3/2017

Με αυτά τα υλικά στο μαγείρεμα μειώνεις τις θερμίδες!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δε θα ήταν υπέροχο αν υπήρχαν τροφές που θα σε βοηθούσαν να μειώνεις τις θερμίδες στα καθημερινά σου γεύματα; Κι ομως υπάρχουν!

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Όπως δείχνει νέα έρευνα υπάρχουν κάποια τρόφιμα - που μπορείς έυκολα να προσθέσεις στη μαγειρική σου - που βοηθούν σητν καύση του λίπους ενισχύοντας τον μεταβολισμό, δημιουργώντας θερμογένεση. 

Η νέα τάση θέλει τζίντζερ στο φαγητό: Το τζίντζερ περιέχει καψαϊκίνη κι αυτή είναι που δίνει την "καψάδα" στη γεύση του. Η κατανάλωση τζίντζερ, φρέσκου ​​ή σε σκόνη στο φαγητό μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό, λόγω της αυξημένης παραγωγής θερμότητας και να το κάνει έξτρα γευστικό. Μπορείς να το βάλεις σε μαρινάδες, κρέας ακόμη και τηγανητές πατάτες. Κι ένα tip για να έχεις πάντα φρέσκο τζίντζερ: τρίψε το και βάλε το σε μερίδες μέσα στην κατάψυξη!

Μην "εξοστρακίζεις" το σκόρδο, κάτι ήξερε η γιαγιά: Μπορεί η έντονη οσμή του να σε κάνει να το αποφεύγεις αλλά όπως και το τζίντζερ, έτσι και το σκόρδο ενισχύει τη θερμογένεση και σε βοηθά να κάψεις θερμίδες. Χρησιμοποίησε λίγες επιπλέον σκελίδες στο φαγητό για γεύση αλλά και καύση! Το σκόρδο άλλωστε πηγαίνει στις πεσισσότερες ελληνικές συνταγές, από κρεατικά μέχρι όσπρια (πχ σούπα φακής) αλλά και σε μαρινάδες και σάλτσες. Κάτι ξέρουν οι Κερκυραίοι με τα αυθεντικά παραδοσιακά σοφρίτο και την παστιτσάδα, δύο φαγητά πλούσια σε γεύση αλλά και σκορδάκι!  

Καυτερό όσο δεν παίρνει με τσίλι, μπούκοβο ή καγιέν: Πιπεριές τσίλι, μπούκοβο, πιπέρι καγιέν, όλα τους μπορούν να δώσουν γεύση σε σάλτες και μαρινάδες ή απλά να προστεθούν σε γεύματα κάνοντάς τα καυτερά αλλά και... λιποδιαλυτικά!

Μαύρο πιπέρι: Δεν είναι μόνο το τσίλι και το μπούκοβο αλλά και το μαύρο πιπέρι που έχει θερμική επίδραση και μπορεί να προκαλέσει διάσπαση κάποιων λιποκυττάρων. Δώσε γεύση στο φαγάκι και κάνε το λιποδιαλυτικό! 

Προϊόντα ολικής αλέσεως, φρούτα & λαχανικά:  Μπορείς να τα φας ως κύριο γεύμα ή να τα βάλεις σε σαλάτες. Δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη μιας και είναι ο κανόνας στις περισσότερες δίαιτες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως το καστανό ρύζι, βρώμη και κινόα (με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες), έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η επιπλέον προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει το σώμα απαιτεί επιπλέον ενέργεια. Πες ναι επίσης σε μεγάλες μερίδες λαχανικών, ιδίως τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, ρόκα, μαρούλι και λάχανο. Στις συνταγές του womenonly έχουμε συνταγές που σίγουρα θα σου κλείνουν το μάτι :-) Ψάξε και θα βρεις πολλές. 

Πες ναι στη μουστάρδα για γεύση & λιποδιάλυση: Όπως και τα παραπάνω πικάντικα έτσι και η μουστάρδα περιέχει καψαϊκίνη που συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, όταν καταναλώνεται. Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μέσα στις σάλτσες ντομάτας ή σε διάφορα φαγητά. Άλλωστε, η μουστάρδα είναι ένα υλικό που ταιριάζει σχεδόν με όλα! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές με κρέας ή ψάρι αλλά και σε σαλάτες. 

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ