Μαύρο παγωτό: Από τι φτιάχνεται & γιατί είναι τόσο νόστιμο; | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
15:06
28/9/2016

Μαύρο παγωτό: Από τι φτιάχνεται & γιατί είναι τόσο νόστιμο;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Από τη Δήμητρα Γκούντρα 

Το κλασικό γιαπωνέζικο μαύρο παγωτό που πρόσφατα γνωρίσαμε και λατρέψαμε αποκτάει ανταγωνιστή! Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το ιαπωνικό παγωτό από μαύρο σουσάμι. Τώρα ένα νέο - ακόμη πιο σκούρο προϊόν - έρχεται στην αγορά ν΄αλλάξει τα δεδομένα. 

 

 Βάζουμε το μαύρο παγωτό στο μικροσκόπιο και σου παρουσιάζουμε τα είδη.  

 

Δύο είναι τα βασικά είδη μαύρου παγωτού που έχουν κλέψει τις καρδιές των καταναλωτών: το παγωτό από μαύρο σουσάμι και το παγωτό από στάχτη καρύδας! Σου τα παρουσιάζουμε...

Μαύρο παγωτό από μαύρο σουσάμι 

Η νέα τάση που σταδιακά κατακτάει και τους Έλληνες είναι το μαύρο ιαπωνικό παγωτό! Κι αν η εμφάνιση σε ξενίζει, εμείς τολμήσαμε, το δοκιμάσαμε, το λατρέψαμε και στο προτείνουμε ανεπιφύλακατα.  

Αν και ασυνήθιστο στην όψη κυρίως λόγω χρώματος είναι απλά εκπληκτικό. Δεν είναι τυχαίο τελικά που κάνει θραύση στην Ιαπωνία αλλά και σε όλα τα γκιουρμέ εστιατόρια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κλάσικό παγωτό που με γάλα, κρέμα, αυγά και ζάχαρη αλλά και πάστα μαύρου σουσαμιού με πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα. 

Άλλωστε, το μαύρο του χρώμα το οφείλει στις πρώτες ύλες με την οποία φτιάχνεται κι όχι σε χρωστικές. Ανάλογα μάλιστα με την ποσότητα του σουσαμιού το χρώμα βγάινει από γκρι έως μαύρο. 

Μάυρό παγωτό απο θρυμματισμένο περίβλημα καρύδας 

Είναι το new entry στο μαύρο παγωτό και φτιάχνεται από θρυμματισμένο περίβλημα καρύδας, εξού και το σκούρο χρώμα. Το παγωτό έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των Νεουορκέζων και πρόκειται για έμπνευση των ιδιοκτητών του Morgenstern's Finest Ice Cream.

Αναμένουμε να δούμε αν θα έρθει και στην Ελλάδα για να το δοκιμάσουμε. Αναμένουμε με ενθουσιασμό κι ως τότε επιμένουμε ιαπωνικά με μαύρο σουσαμάκι που έχουμε λατρέψει. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ