Γιατί ποιος είπε ότι η Σαρακοστή δεν μπορεί να είναι και παραδοσιακή και... γκουρμέ;
Αν ψάχνεις μια συνταγή νηστίσιμη όμως... with a twist, που λέμε (!) δοκίμασε αυτή και θα μας θυμηθείς!
Yλικά
Για το φύλλο
Για τη μους ταραμά
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη μους ταραμά: Χτυπάμε στο μίξερ τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το μουσκεμένο παξιμάδι εναλλάξ και τέλος το πιπέρι.
Σοτάρουμε τα μάραθα και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ½ ποτήρι χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους μεγάλου καρυδιού.
Ανοίγουμε στην παλάμη μας την κάθε μπαλίτσα ζύμης, παίρνουμε μία κοφτή κουταλιά σούπας από το μείγμα μάραθου και τη γεμίζουμε.
Κλείνουμε γύρω γύρω τη γέμιση, βάζουμε το πιτάκι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το πατάμε απαλά με την παλάμη.
Αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα πιτάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη μους ταραμά.
Tip: Για να βγει η μους αφράτη, δεν πρέπει να δουλέψουμε τον ταραμά πολλή ώρα στο μίξερ.