Μακαρονάδες απολαυστικές και... light! | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
15:00
30/11/2015

Μακαρονάδες απολαυστικές και... light!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα μυστικά για μια καθ’ όλα υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες μακαρονάδα, είναι δύο: ο περιορισμός των «κακών παρεών» και ο έλεγχος των ποσοτήτων. Δες τις light συνταγές που ακολουθούν και απόλαυσε τα αγαπημένα σου μακαρόνια, χωρίς τύψεις. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Αφού διαβάσεις το άρθρο μας «<a href= https://www.womenonly.gr/armonia/article.asp?catid=37921&subid=2&page1=1&pubid=130224380#topnav  target= _blank >Μακαρονάδα διαίτης! Μάθε πώς

Αφού διαβάσεις το άρθρο μας «Μακαρονάδα διαίτης! Μάθε πώς θα την κάνεις», δοκίμασε τις συνταγές που ακολουθούν για μακαρονάδες πλήρεις σε γεύση αλλά light σε θερμίδες!


Οδηγίες για... πρωτάρες

Για να φτιάξεις μια καλή μακαρονάδα, ακόμα και την πιο απλή, υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες:

  • Βάζεις άφθονο νερό στην κατσαρόλα. Τα μακαρόνια πρέπει να «κολυμπούν» άνετα κι όχι να ασφυκτιούν!
  • Αφήνεις το νερό να κοχλάσει, μετά προσθέτεις αλάτι και κατόπιν βυθίζεις απαλά τα μακαρόνια μέσα στο νερό.
  • Δεν προσθέτεις λάδι.
  • Βράζεις τα μακαρόνια σε ανοικτή κατσαρόλα και σε κανονική φωτιά.
  • Ανακατεύεις ελαφρά κατά διαστήματα, ειδικά κατά τα πρώτα 1-2 λεπτά, με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν.
  • Δεν τα αφήνεις να μαγειρευτούν υπερβολικά. Τα μακαρόνια πρέπει να γίνονται “al dente”, δηλαδή να κρατάνε και να είναι λίγο σκληρά.
  • Στραγγίζεις τα μακαρόνια με σουρωτήρι πολύ καλά, χωρίς να ρίξεις επάνω τους κρύο νερό.
  • Σερβίρεις αμέσως.
  • Όταν θέλεις να τα περιχύσεις με σάλτσα, απαιτείται συγχρονισμός: η σάλτσα πρέπει να είναι έτοιμη την ίδια ώρα με τα μακαρόνια και τα μακαρόνια αχνιστά.
  • Αν τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτα, μπορείς να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό ή να τα περιχύσεις με λίγο ελαιόλαδο για να αποφύγεις το κόλλημά τους μέχρι να κρυώσουν.

Δες στις επόμενες σελίδες 4 εκπληκτικές συνταγές!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ