Λεμονόγλυκο: Το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό για το τραπέζι της Λαμπρής γίνεται σε δυο λεπτά | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
20:10
26/4

Λεμονόγλυκο: Το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό για το τραπέζι της Λαμπρής γίνεται σε δυο λεπτά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έχεις τα πάντα έτοιμα για το γιορτινό τραπέζι και σου λείπει το επιδόρπιο; Σου έχουμε την καλύτερη λύση. Και με μερικές παραλλαγές μάλιστα.

Αρνάκι, κοκορέτσι, τζατζίκι, σαλάτες, τυριά, ψωμιά, διάφορα άλλα μεζεδάκια και το απαραίτητο τσιπουράκι ή κρασάκι για το καλό, συνθέτουν πάνω κάτω το παραδοσιακό τραπέζι του Πάσχα στην Ελλάδα.

Αν είσαι η οικοδέσποινα σίγουρα -κατά το έθιμο- δεν θα ανησυχείς για το γλυκό καθώς κάποιος από τους καλεσμένους θα το έχει αναλάβει. Ας έχεις όμως κάτι κι εσύ για καλό και για κακό.

Αν πάλι πας καλεσμένη, γιατί να μη φτιάξεις κάτι μόνη σου;

Πρότασή μας είναι κάτι ελαφρύ, δροσερό και εύκολο στην παρασκευή του. Ύστερα από τόσο φαγητό, για παράδειγμα, σοκολάτα δεν ενδείκνυται. Πάμε στις πιο λευκές και light προτάσεις λοιπόν.

Λεμονόγλυκο ή μους λεμόνι -αν προτιμάς- με διάφορες εκδοχές.

 

Θα χρειαστείς για ένα μπολ σαλάτας μεγάλο τα εξής:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • τον χυμό από ένα λεμόνι (ή περισσότερο ανάλογα το λεμόνι)
  • λίγο από το ξύσμα του λεμονιού αν θέλεις πιο έντονη γεύση
  • ένα κουτί μπισκοτάκια τύπου πτι-μπερ

Διάβασε επίσης: Μαγειρίτσα κοτόπουλο: Φέτος κάνε -το γιορτινό τραπέζι της Ανάστασης πιο... light

Ρίχνεις όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) στο μπολ και τα ανακατεύεις απαλά ώσπου να ομοιογενοποιηθούν. Δοκιμάζεις και αν θέλεις λίγο πιο ένοντη γεύση προσθέτεις λεμόνι, ανάλογα.

Βάζεις το μπολ με μια μεμβράνη στο ψυγείο για καμία ωρίτσα -το λιγότερο-  και είσαι έτοιμη.

Τρίβεις τα μπισκότα όσο ψιλά θέλεις και τα κρατάς στην άκρη για γαρνίρισμα όταν έρθει η ώρα.

Στην απλή εκδοχή σερβίρεις το γλυκό σε μπολάκια ατομικά και ο καθένας προσθέτει το μπισκοτάκι από πάνω. Σε μια δεύτερη εκδοχή μοιράζεις από την αρχή το γλυκό στα μπολάκια αλλά αυτό βολεύει μόνο αν έχεις πολύ μεγάλο -ή δεύτερο- ψυγείο.

Εναλλακτικά, βάζεις στον πάτο κάθε μπολ το μπισκότο πατημένο και το γλυκό βγαίνει ως τσιζκέικ, όμως, μεταξύ μας... δεν χρειάζεται.

Η πρώτη και πιο απλή εκδοχή υπόσχεται εγγυημένη επιτυχία.

Καλή Ανάσταση!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ