Λεμονόγλυκο: Το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο για το τραπέζι της Λαμπρής | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
10:58
18/4

Λεμονόγλυκο: Το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο για το τραπέζι της Λαμπρής

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Διαφορετικό το Πάσχα φέτος. "Κεκλεισμένων" των θυρών. Λιγότερες οι μερίδες. Γιορτινό τραπέζι όμως θα ετοιμάσεις! Για γλυκό σου έχουμε την τέλεια λύση!

"Εμείς κι εμείς" το φετινό Πάσχα, αλλά θα το γιορτάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κατσικάκι, πατατούλες, σαλάτες, κρασάκι και αβγά. Όλα υπό έλεγχο. Εμείς σου δίνουμε μια λύση για να "ξεπλύνεις" το στόμα σου στο τέλος, όσο πιο γλυκά γίνεται. Με τον πιο Light τρόπο, μάλιστα.

Λεμονόγλυκο ή μους λεμόνι -αν προτιμάς- με διάφορες εκδοχές.

Θα χρειαστείς για ένα μπολ σαλάτας μεγάλο τα εξής:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • τον χυμό από ένα λεμόνι (ή περισσότερο ανάλογα το λεμόνι)
  • λίγο από το ξύσμα του λεμονιού αν θέλεις πιο έντονη γεύση
  • ένα κουτί μπισκοτάκια τύπου πτι-μπερ

Διάβασε επίσης: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας: Φουλ γεύση και στη Μεγάλη Εβδομάδα

Εκτέλεση:

  • Ρίχνεις όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) στο μπολ και τα ανακατεύεις απαλά ώσπου να ομοιογενοποιηθούν. Δοκιμάζεις και αν θέλεις λίγο πιο ένοντη γεύση προσθέτεις λεμόνι, ανάλογα.
  • Βάζεις το μπολ με μια μεμβράνη στο ψυγείο για καμία ωρίτσα -το λιγότερο-  και είσαι έτοιμη.
  • Τρίβεις τα μπισκότα όσο ψιλά θέλεις και τα κρατάς στην άκρη για γαρνίρισμα όταν έρθει η ώρα.

Στην απλή εκδοχή σερβίρεις το γλυκό σε μπολάκια ατομικά και ο καθένας προσθέτει το μπισκοτάκι από πάνω. Σε μια δεύτερη εκδοχή μοιράζεις από την αρχή το γλυκό στα μπολάκια αλλά αυτό βολεύει μόνο αν έχεις πολύ μεγάλο -ή δεύτερο- ψυγείο.

Εναλλακτικά, βάζεις στον πάτο κάθε μπολ το μπισκότο πατημένο και το γλυκό βγαίνει ως τσιζκέικ, όμως, μεταξύ μας... δεν χρειάζεται.

Η πρώτη και πιο απλή εκδοχή υπόσχεται εγγυημένη επιτυχία.

Και χρόνια πολλά!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ