Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν αντικαρκινικές ενώσεις, καθώς και φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Σε αυτήν την γευστική συνταγή, που προτείνουμε σήμερα ισορροπούν με τραγανά γλυκόξυνα μήλα και με μια βινεγκρέτ που τα δένει όλα μαζί. Μια διαφορετική γεύση για το σαββατοκύριακο που έρχεται!
Συστατικά:
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Βάλε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο ταψί. Άπλωσε τα ομοιόμορφα. Ψήσε, γυρίζοντας τα λαχανάκια, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 2
Χτύπα μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι λάδι και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μήλα και το μαϊντανό και ανακάτεψέ τα.
Αυτή η σαλάτα είναι καταπληκτική σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήσε τα λαχανάκια το πρωί και στη συνέχεια τακτοποίησε τη σαλάτα πριν τη σερβίρεις.
Διατροφικά στοιχεία
Ανά μερίδα:
175 θερμίδες, λίπος 11γρ, νάτριο 344mg, υδατάνθρακες 19γρ, διαιτητικές ίνες 5γρ, πρωτεΐνη 5γρ, σάκχαρα 9γρ, κορεσμένο λίπος 1γρ, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6.