Κουραμπιέδες: Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάξε τους δικούς σου - Είναι πιο απλό από ότι νομίζεις | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
8:23
7/12/2019

Κουραμπιέδες: Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάξε τους δικούς σου - Είναι πιο απλό από ότι νομίζεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ε ναι... Τα Χριστούγεννα φτάνουν. Το σπίτι καλό είναι να αρχίσει να μυρίζει γιορτές. Και μην τρομάζεις. Δεν είναι καθόλου δύσκολο το project.

Υλικά για μία δόση (πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται από το μέγεθος στο οποίο θα θελήσεις να  πλάσεις τους κουραμπιέδες. Προτείνoυμε μία δοκιμαστική για... τσεκάρισμα και στην επόμενη κάνουμε τα "κουμάντα" μας)

  • 3 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • χοντροκοπανισμένα ασπρισμένα μύγδαλα
  • ζάχαρη άχνη
  • ανθόνερο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο στο μίξερ να "αφρατέψει" και μετά το ζυμώνουμε καλά στο χέρι μαζί με τη ζάχαρη, τα μύγδαλα και το αλεύρι. Προσοχή, όμως για το αλεύρι. Η "οδηγία" των παλιών είναι "όσο πάρει". Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί αλλά λίγο λίγο προς το τέλος. "Πρέπει η ζύμη να μην είναι ούτε σκληρή πολύ ούτε μαλακή".
  • Όταν, λοιπόν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος που θέλουμε και τους τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει επάνω στο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια φωτιά (περίπου 150°C-170°C, όπως μαθαίνω) για περίπου 15 λεπτά!
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κατά το δοκούν -και πάλι!
  • Μεταφέρουμε στον δίσκο σερβιρίσματος και προσθέτουμε λίγη άχνη ακόμη για ομορφιά!

Καλή επιτυχία! Και καλές γιορτές!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ