Κέικ με λεμόνι και αμύγδαλο χωρίς βούτυρο - Φουλ στη γεύση και τη... δροσιά | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
15:09
15/1

Κέικ με λεμόνι και αμύγδαλο χωρίς βούτυρο - Φουλ στη γεύση και τη... δροσιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια πολύ φρέσκια παραλλαγή του πιο κλασσικού, ίσως, γλυκίσματος.

Ένα κέικ στο σπίτι καλό είναι να... βρίσκεται! Κι αν έχεις βαρεθεί τις γνωστές συνταγές, ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης σου προτείνει μια πιο... λεμονάτη παραλαγή! Ιδού και καλή επιτυχία.


Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα

  • 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 20 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 150γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 160γρ ηλιέλαιο
  • 200γρ γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
     

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε την φόρμα του cake.
  • Χτυπάμε με ένα μίξερ το λάδι με τα αυγά, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλεσμένο αμύγδαλο.
  • Ανακατεύουμε και όταν ενωθεί καλά το μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα.
  • Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει στεγνή.
     

Σπύρος Παγιατάκης www.livetobake.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ