Κέικ με φράουλες: Η απόλυτη γεύση της εποχής | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
16:33
9/4

Κέικ με φράουλες: Η απόλυτη γεύση της εποχής

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ήρθε η Άνοιξη, έφερε τις φράουλες κι εμείς τις φτιάχνουμε κέικ με μια πανεύκολη συνταγή που μας προτείνει ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης. Όσο για το ιδανικό σερβίρισμα; Παραθέτουμε τα δικά λόγια ως συμβουλή του ειδικού:

"Είναι τέλειο, ζεστό όπως βγαίνει από το φούρνο με λίγο παγωτό βανίλια στο πλάι! Οι φράουλες έχουν σχεδόν λιώσει και έχουν καραμελώσει, το άρωμά τους έχει ενισχυθεί από τη βανίλια και η απαλή τους υφή έχει κάνει έναν τέλειο συνδυασμό με την τραγανή κρούστα του ζεστού cake και του δροσερού παγωτού. Απλά κόλαση!!!"

Ιδού όλα όσα χρειάζεσαι και... καλή επιτυχία!

 

Υλικά 

  • 100 γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμα για το ταψί) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 10 γρ. baking powder
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. γάλα
  • 2 βανίλιες ή 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
  • 400 γρ. φράουλες

 

Διάβασε επίσης: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας: Φουλ γεύση και στη Σαρακοστή

 


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους.
  • Τις κόβουμε στα 2 αν είναι μεσαίες ή μικρές ή στα 4 αν είναι μεγάλες.
  • Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα που ανοίγει ή ένα ταψάκι 28 cm. 
  • Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και ένα ένα τα αυγά.
  • Ενώνουμε καλά το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα.
  • Μόλις ενωθεί προσθέτουμε το γάλα και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και τελικά έχουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε τις φράουλες όρθιες (η πλευρά του κοτσανιού προς τα κάτω) βυθίζοντάς τες κατά το 1/4 στη ζύμη.
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά μέχρι το cake να κάνει μια χρυσή κρούστα και όταν δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή. 
  • Βγάζουμε το cake από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5 - 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε. 

 

www.livetobake.gr


 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ