Και τα πασχαλινά αυγά γίνονται... ομπρέ | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:02
7/4/2017

Και τα πασχαλινά αυγά γίνονται... ομπρέ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Φωτογραφία από Pinterest
Φωτογραφία από Pinterest

Δεν είναι μόνο τα μαλλιά αλλά και τα πασχαλινά αυγά που ακολουθούν τη μόδα. Μάθε πώς θα πετύχεις ομπρέ αποτέλεσμα

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Ψάχνεις εύκολη αλλά διαφορετική από τα συνηθισμένα ιδέα για να βάψεις φέτος τα πασχαλινά αυγά; Αν το παλαιότερο άρθρο μας με μοντέρνες ιδέες για το βάψιμο των αυγών, που μπορείς να διαβάσεις εδώ, δε σε βοήθησε, σου προτείνουμε μια εξίσου πρωτότυπη κι ωραία ιδέα: τα αυγά ομπρέ. 

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι βαφή στο χρώμα της αρεσκείας σου και ξύδι! Οι τρόποι για να φτιάξεις τα αυγά όμπρε είναι δύο: είτε αλλάζεις την ποσότητα της βαφής, είτε το χρόνο που αφήνεις τα αυγά μέσα σε αυτή.

 

Φωτογραφία από Pinterest

1ος τρόπος γι' αυγά αλά... ομπρέ 

Διαλύεις σε ένα μπολ τη βαφή με το νερό και το ξύδι. Στη συνέχεια αρχίζεις να βουλιάζεις μέσα ένα- ένα τα αυγουλάκια σου παίζοντας με το χρόνο. Το πρώτο άφησε το μόλις για μερικά δευτερόλεπτα, το άλλο λιγάκι περισσότερο, το τρίτο για ένα λεπτό και ούτω καθεξής. Το αυγουλάκι πού βούτηξες στη βαφή μόλις για κλάσματα δευτερολέπτου θα έχει μια παλ ελαφριά απόχρωση ενώ αυτό πυο θα έχεις αφήσει για 2 ή 3 ολόκληρα λεπτά στη βαφή θα είναι σκούρο με χρώμα βαθύ κι έντονο. 

 

Φωτογραφία από Pinterest

2ος τρόπος γι΄αυγά αλά... ομπρέ

Παίζεις με την ποσότητα της βαφής. Πάρε 5ή 6 μπολ ανάλογα με το πόσες διαβαθμίσεις χρώματος θέλεις και βάλε σε κάθε ένα ξύδι και διαφορετική ποσότητα βαφής. Μπορείς να επιλέξεις χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ελέγξεις την απόχρωση με σταγόνες, ωστόσο, γίνεται και με το χρώμα για βαφή αυγών του εμπορίου. Στο πρώτο μπολ βάλε δύο σταγόνες, στο δεύτερο έξι, στο τρίτο δέκα, στο επόμενο 20 κτλ. Βάλε τα βρασμένα αυγουλάκια σου μέσα στα μπολ και άσε τα για λίγο. Μόλις τα βγάλεις το κάθε ένα θα έχει διαφορετική απόχρωση του ίδιου χρώματος. 

Κι αν δε θέλεις να παιδεύεσαι και να έχεις απώλειες σου έχουμε τη λύση! Ήξερες πως υπάρχει αβγοβραστήρας. Δοκίμασέ τον για να μη σου σπάσει ούτε ένα αβγό. 

Αβγοβραστήρας 28,90 ευρώ. Αγόρασέ τον εδώ. 

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ