Η τέχνη της τάρτας (μυστικά & συνταγές) | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
10:52
27/3/2017

Η τέχνη της τάρτας (μυστικά & συνταγές)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αλμυρές ή γλυκιές οι τάρτες είναι από τα φαγητά και γλυκά που μας ταξιδεύουν και φέρνουν γεύσεις κι αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε μια τάρτα με κρέμα και φρουτάκια ή στην αλμυρή της εκδοχή με τυράκι και τραγανή βάση; Μάθε όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τις τάρτες, ξεκλείδωσε τα μυστικά τους και διάλεξε συνταγή! Σου δίνουμε όχι μια αλλά πολλές για να επιλέξεις με ποιά θα ξεκινήσεις και θα πειραματιστείς. 

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Η αλήθεια είναι πως οι τάρτες δεν είναι το ευκολότερο για να ξεκινήσει να πειραματίζεται κάποιος αρχάριος στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική, ωστόσο, τίποτα δεν είναι δύσκολο αν μάθεις τα μυστικά του. Απ

Η αλήθεια είναι πως οι τάρτες δεν είναι το ευκολότερο για να ξεκινήσει να πειραματίζεται κάποιος αρχάριος στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική, ωστόσο, τίποτα δεν είναι δύσκολο αν μάθεις τα μυστικά του. Από την πλευρά μας σου δίνουμε χρήσιμα tips για πετυχημένη κρούστα, για διακόσμηση και σερβίρισμα της τάρτας αλλά και ποικιλία συνταγών που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Έτσι πετυχαίνει η κρούστα

Από τα βασικότερα που πρέπει να προσέξουμε όταν φτιάχνουμε τη ζύμη της τάρτας είναι το βούτυρο, το πλάσιμο και το ψήσιμο. Το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο, η ζύμη δε χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα και η βάση μας πρέπει να ψηθεί αρκετά καλά για να είναι τραγανή. Προσοχή επίσης και στο ξεφορμάρισμα! Μάθε περισσότερα για το πώς θα φτιάξεις αφράτη και τραγανή βάση τάρτας πατώντας εδώ.

Πώς διακοσμούμε μια τάρτα;

Μπορεί το παν να είναι η γεύση, η εμφάνιση όμως δεν πάει πίσω. Μάθε όλα τα κόλπα για τη διακόσμηση της τάρτας (σημειοτένον γίνεται πάντα πριν το ψήσιμο) και εμτυπωσίασε τους όλους με τάρτες που θα αφήσουν εποχή από την πρώτη στιγμή! Κάνε κλικ εδώ και δες αναλυτικά 3 τεχνικές διακόσμησης για τάρτες (πλέγμα, πλεξούδες και πτυχές).

Χρειάζεται ειδικό ταψί ή φόρμα;

Η τάρτα για να πετύχει χρειάζεται είτε βαθύ ταψάκι τάρτας, είτε ειδικό αντικολλητικό ταψί τάρτας. Προσοχή: Η τάρτα δε γίνεται σε πορσελάνινο σκεύος αν τη θέλουμε τραγανή. Μάθε περισσότερα για τα κατάλληλα σκεύη εδώ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ