Η σημασία του πρωινού γεύματος μέσα από το παιχνίδι | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
10:07
27/2/2015

Η σημασία του πρωινού γεύματος μέσα από το παιχνίδι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η εταιρία Παπαδοπούλου και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείοενώνουν για άλλη μία φορά τις δυνάμεις τους και μαθαίνουν στα παιδιά τη σημασία του πρωινού γεύματος μέσα από το παιχνίδι.

Υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά το αφιέρωμα «Φτιάχνω το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό!» σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την εταιρεία Παπαδοπούλου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει την περαιτέρω σφαιρική εκπαίδευση των παιδιών στην αξία της ισορροπημένης διατροφής μέσα από την καλλιέργεια των αισθήσεων, της δημιουργικότητας και του ομαδικού πνεύματος των παιδιών. 

Τα έξι ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του αφιερώματος «Φτιάχνω το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό!» προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν με τις πρώτες ύλες, αλλά και να πειραματιστούν με τις αισθήσεις τους. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν τα δικά τους μπισκότα και να μάθουν με έναν ευχάριστο και συναρπαστικό τρόπο για τη σημασία του πρωινού γεύματος και τη διατροφική αξία του μπισκότου.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του αφιερώματος στο πρωινό γεύμα είναι τα εξής:

·         «Τα πιο νόστιμα μπισκότα» στο έκθεμα «Κουζίνα»
·         «Δημιουργώ το πρωινό μου πιάτο» στο έκθεμα «Σοφίτα»
·         «Πρωινές αγορές» στο έκθεμα «Αγορά»
·         «Το παιχνίδι των συστατικών» στο έκθεμα «Το Μουσείο ταξιδεύει»
·         «Ντύνω το μπισκότο μου» στο έκθεμα «Εργαστήρι»
·         «Με ένα καλό πρωινό, χτίζω γερό οργανισμό» στο έκθεμα «Χτίζω και δημιουργώ»

 

Το αφιέρωμα «Φτιάχνω το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό!» θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 7 & 8 και 14 & 15 Μαρτίου, μεταξύ 10:00 το πρωί και 15:00 μεσημέρι, στο χώρο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στην Πλάκα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ειδικά στα παιδιά και την εκπαίδευση τους.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ