Η πιο εύκολη μηλόπιτα είναι... κέικ και πρέπει να τη φτιάξεις | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
14:34
14/10

Η πιο εύκολη μηλόπιτα είναι... κέικ και πρέπει να τη φτιάξεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπήκε το φθινόπωρο και τα μήλα έχουν ήδη την "τιμητική" τους. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές όμως ας ξεκινήσεις από τα πιο... κλασικά. Μη σε τρομάζει η μηλόπιτα. Σου έχουμε εδώ την πιο εύκολη -και εγγυημένα επιτυχημένη- συνταγή.

Μέσα από το site του, mamapeinao.gr ο γνωστός σεφ Τάσσος Αντωνίου, μας δίνει τα "φώτα" του ώστε να εντυπωσιάσουμε και με αυτή τη συνταγή.

Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνεις

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 5 μήλα κόκκινα ή πράσινα

 

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με τα αυγά στο σταθερό μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Ανεβάζουμε σταδιακά την ταχύτητα ανάδευσης. Το μείγμα πρέπει να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. 
  • Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  • Το μείγμα είναι έτοιμο όταν ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκατοστών, την οποία έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει καλά.
  • Χτυπάμε 2-3 φορές τη φόρμα στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα και να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί. 
  • Κόβουμε στη συνέχεια τα μήλα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες.
  • Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω στο μείγμα περιμετρικά.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και να τοποθετήσουμε τις φέτες σε στήλες.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  • Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Ακουμπάμε την φόρμα σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  • Ξεφορμάρουμε.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τη μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Τάσος Αντωνίου
mamapeinao.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ