Γλυκές συνταγές χωρίς ζάχαρη! | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:11
17/2/2015

Γλυκές συνταγές χωρίς ζάχαρη!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) δημιούργησε μια συλλογή συνταγών για πρωινά, γλυκά και σνακ, συγκεντρώνοντας υλικό από ολόκληρη την Ευρώπη, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τη γλυκιά γεύση αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά! Συγκεντρώσαμε κάποιες από αυτές και στις παρουσιάζουμε:

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	<strong style= font-size: 14px; color: rgb(128, 0, 128); >1. Γαλλία: Σοκολατένια φοντάν (γλυκό)</strong></p> <p> 	<strong>Διατροφική αξία </strong></p> <p> 	Θερμίδες 400 kcal / Υδατάνθρακες 21.51

1. Γαλλία: Σοκολατένια φοντάν (γλυκό)

Διατροφική αξία 

Θερμίδες 400 kcal / Υδατάνθρακες 21.51g / Πρωτεΐνη 10.52g / Λίπος 24.25g

Υλικά 

βούτυρο 35g
260g σοκολάτα
12g χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες γλυκαντικό
6 αυγά
125g αλεύρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 ° C. Λάδωσε μικρά φορμάκια με το βούτυρο ? ή τη μαργαρίνη. Λιώσε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στο μεταξύ διαχώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτύπα τα σπράδια ξεχωριστά. Τους κρόκους θα τους χτυπήσεις μαζί με το γλυκαντικό. Στη συνέχεια ένωσε τη μαρέγκα με τους χτυπημένους κρόκους. Σταδιακά πρόσθεσε στα αυγά και τη λιωμένη σοκολάτα. Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το μείγμα στα φορμάκια και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά.

Tip: Χρησιμοποίησε μαύρη σοκολάτα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ