Γλειφιτζούρια με βαριά παράδοση | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:24
20/5/2015

Γλειφιτζούρια με βαριά παράδοση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι μια τεχνική που έχεις τις ρίζες της στην Ιαπωνική παράδοση ήδη από τον 8ο αιώνα. Είχε εκλείψει αλλά ο νεαρός Shinri Tezuka αποφάσισε να την αναβιώσει.

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να δωθεί σχήμα και λεπτομέρειες στη μάζα της καραμέλας - χειροποίητα - χωρίς ο καλλιτέχνης να καεί. Ο Shinri επέλεξε λοιπόν τον δύσκολο δρόμο επιμένωντας πατροπαράδοτα. Είναι ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που κρατούν ζωντανή την παράδοση του γλειφιτζουριού -γλυπτού.

Άνοιξε το κατάστημά του το «Ameshin» το 2013 και πουλάει τα περίτεχνα γλειφιτσούρια που κατασκευάζει μόνος του για 1000-2000 γιεν ( 7-15 ευρώ ) ενώ προσφέρει μαθήματα για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την τέχνη.

Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική 

 

Αυτό το φιδάκι μοιάζει γι΄αληθινό... μπρρρρρ

 

Αν δε σου λέγαμε πως πρόκειται για γλειφιτζούρια θα το καταλάβαινες; 

 

Φέρνει σε κρύσταλλο, σαν αυτές τις διακοσμητικές μινιατούρες που βάζουμε στη βιτρίνα του καθιστικού αλλά δεν είναι. Καραμέλα και εξαιρετικά λεπτομερής δουλειά χρειάστηκαν γι΄αυτό το αποτέλεσμα.

 

Ο καλλιτέχνης επί τω έργω 

 

Πιο γλυκό καλαμάρι από αυτό απλά δεν υπάρχει... 

 

"Καμακωμένο" και το χταποδάκι έτοιμο να το γευστείς. 

 

Τρία γλειφιτζούρια σε ένα! Η έμπνευση του καλλιτέχνη δε σταματά πουθενά. 

 

Αυτό θα πει τέχνη. 

 

Κι αλλο ένα ψαράκι με χρώμα! 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ