Γιάννης Κοροβέσης -Mixologist | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
13:39
20/1/2015

Γιάννης Κοροβέσης -Mixologist

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα τελευταΙα χρΟνια ο κόσμος ζει αυτό που μας αρέσει να αποκαλούμε «Χρυσή εποχή του κοκτέιλ», ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναιη υπερβάλλουσα εξωστρέφεια και ο πλουραλισμός όσον αφορά τη χρήση συστατικών και τεχνικών από όλον τον κόσμο.

Τα τελευταΙα χρΟνια ο κόσμος ζει αυτό που μας αρέσει να αποκαλούμε «Χρυσή εποχή του κοκτέιλ», ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναιη υπερβάλλουσα εξωστρέφεια και ο πλουραλισμός όσον αφορά τη χρήση συστατικών και τεχνικών από όλον τον κόσμο. Ξαφνικά βγήκαμε όλοι οι μπάρμαν από το καβούκι μας και νιώσαμε την ανάγκη να βρούμε το πιο περίεργο βότανο από την άλλη άκρη του κόσμου ή τροφές που δεν γνώριζαν ούτε οι πιο ενημερωμένοι σεφ ώστε να κάνουμε δήθεν τη διαφορά. Κι εκεί κάπου χάθηκε το νόημα του μπαρ, να προσφέρεις δηλαδή κάτι νόστιμο στον πελάτη σου κάνοντάς τον ταυτόχρονα να περνά καλά. Πρωτοπορία για μένα λοιπόν είναι αφενός η επανατοποθέτηση του ρόλου μας στα μπαρ, η οποία θα βασίζεται επάνω στην ικανοποίηση του πελάτη και μόνο και αφετέρου η δημιουργία νέων, αυθεντικών κοκτέιλ, βασισμένων στην απλότητα της συνταγής. Αλλωστε, η βιοποικιλότητα, ειδικά της Μεσογείου, μας επιτρέπει να πειραματιστούμε με αναρίθμητα συστατικά και να εκμεταλλευτούμε τους αμέτρητους μικρούς παραγωγούς, ερχόμενοι σε απευθείας σύνδεση μαζί τους.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ