Γάλα: Γιατί είναι απαραίτητο στην κουζίνα σου | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
22:50
1/7/2013

Γάλα: Γιατί είναι απαραίτητο στην κουζίνα σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Επιμέλεια - Food styling: mime.com, Φωτογραφίες: white studio

Eχετε ποτέ φανταστεί πόσο φτωχότερα θα ήταν τα τραπέζια μας αν δεν υπήρχαν τα γαλακτοκομικά; 

<span style= font-size:14px; ><span style= color: rgb(128, 0, 128); >Γλυκές κρέμες με γάλα</span></span> <p> 	Κρέμα βανίλια ?η πρώτη γλυκιά συγκίνηση της ζωής μας? είναι γλυκό πανεύκολο ακόμη και για

Γλυκές κρέμες με γάλα

Κρέμα βανίλια ?η πρώτη γλυκιά συγκίνηση της ζωής μας? είναι γλυκό πανεύκολο ακόμη και για τον ανειδίκευτο μάγειρα, αλλά και η βάση μιας τεράστιας παλέτας για δημιουργίες που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα υλικά της έμπνευσής μας. Στη ζαχαροπλαστική, γνωστή ως κρέμα ζαχαροπλαστικής, αποτελεί τη βάση για μια ατέλειωτη γκάμα γλυκών.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια γάλα μαζί με το ξύσμα 1 λεμονιού. Σε ένα μπολ, διαλύουμε σε 1 φλιτζάνι γάλα 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, 1 βανίλια και ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Xτυπάμε καλά τους κρόκους 2 αβγών και τους ρίχνουμε στο κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Mοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια και την κρυώνουμε. Σερβίρουμε πασπαλισμένη με κανέλα, τριμμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο, ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα, κακάο, τρούφα ή ροδόνερο. Aν προσθέσουμε στο μείγμα μισή λιωμένη κουβερτούρα, η κρέμα μας θα γίνει σοκολάτα.

Ρυζόγαλο Βράζουμε σε νερό 1/2  φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε 4 φλιτζάνια γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ρύζι στο γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ σε 2 κουτ. σούπας κρύο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 βανίλια. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, το κρυώνουμε και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Mουχαλεμπί Tο πιο γαλατένιο γλυκό! Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 750 γρ. γάλα με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη. Διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι νερό ½ φλιτζάνι του καφέ ρυζάλευρο και 1 ½ φλιτζάνι του καφέ νισεστέ. Tα ρίχνουμε στο γάλα που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Mόλις αρχίζει να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μουχαλεμπί σε ένα ταψάκι. Mόλις κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ροδόνερο και άχνη ζάχαρη. Προαιρετικά σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι Aιγίνης, κανέλα ή τριμμένο αμύγδαλο.

Και μια συνταγή: Μπουγάτσα πανεύκολη
-500 γρ. φύλλο κρούστας
-250 γρ. βούτυρο
-3 ποτήρια γάλα
-1 ποτήρι ζάχαρη
-4 αβγά
-2 φακελάκια βανίλια
-κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάτο του μέχρι να τελειώσουν όλα. Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 5-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε τα φύλλα. Ψήνουμε στους 180-200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ