Φτιάξε την πιο νόστιμη τούρτα μωσαϊκό σε 20 λεπτά | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
11:00
29/6

Φτιάξε την πιο νόστιμη τούρτα μωσαϊκό σε 20 λεπτά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια πολύ εύκολη παραλλαγή της αγαπημένης γεύσης

Και ποιος δεν αγαπά το μωσαϊκό; Ή τον κορμό, αν προτιμάτε. Ο γνωστός σεφ Τάσος Αντωνίου μας δίνει μέσα από το site του mamapeinao.gr την πιο εύκολη συνταγή για μία τέτοια συνταγή σε τούρτα. Ιδού και καλή επιτυχία:

Υλικά

Για το μωσαϊκό:

250 γρ. μπισκότα digestive
400 γρ. κουβερτούρα
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για τη γκανάς σοκολάτας:

150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα:

100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το μωσαϊκό:

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Το μείγμα πρέπει να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  • Σε μπολ σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα κουβερτούρας – βουτύρου.
  • Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
  • Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μαρίζ σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
  • Πιέζουμε με τη μαρίζ ώστε να έχουμε μια απόλυτα ίσια επιφάνεια.
  • Βάζουμε την τούρτα μωσαϊκό στο ψυγείο για 1 ώρα, να δέσει καλά.

Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα.
  • Όταν κρυώσει η γκανάς, περιχύνουμε το μωσαϊκό μας. Με τη μαρίζ ισιώνουμε τη στρώση γκανάς.
  • Χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές στον πάγκο για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό:

  • Σε τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου για να γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό.
  • Γαρνίρουμε την τούρτα περιμετρικά με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ