Φέτος το Πάσχα βάφουμε πολύχρωμα αυγά σαν... μωσαικό! (Η τεχνική) | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
10:59
5/4/2017

Φέτος το Πάσχα βάφουμε πολύχρωμα αυγά σαν... μωσαικό! (Η τεχνική)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορεί να έχουμε ακόμη καιρό για το βάψιμο των αυγών αλλά ξεκινάμε σιγά-σιγά να σου δείχνουμε τεχνοτροπίες και τεχνικές βαψίματος για να εντυπωσιάσεις! Σήμερα σου δείχνουμε πώς φάφονται τα αυγά αλά... μωσαικό. Έ

χεις δει φωτογραφίες με πολύχρωμα πασχαλινά αυγά σαν... μωσαικό αλλά δε γνωρίζεις πώς φτιάχνονται. Πάντα αναρωτιώσουν κι έψαχνες τον τρόπο; 

Σου έχουμε ευχάριστα νέα:

  • Ευχάριστο 1ο: αποκαλύπτουμε την τεχνική. 
  • Ευχάριστο 2ο: Είναι πανέυκολη!

Όλα όσα θα χρειαστείς είναι αυγά, λαδάκι, ξίδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η διαδικασία είναι πραγματικά απλή: Απλά βουλιάζεις τα αυγά μέσα σε νερό που έχεις χρωματίσει με το χρώμα ζαχαροπλαστικής, μετά τα βουτάς μέσα σε άλλο μείγμα με λάδι και χρωματιστό νερό με διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τόσο απλό και γρήγορο!

Κάνε δοκιμές με διάφορους χρωματικούς συνδιασμούς! 

Βήμα 1ο

Σε ένα ποτήρι ανάμειξε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (εμελις πρτείνουμε 10 σταγόνες) κι 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι. Βύθισε το νερό μέσα στο χρώμα, άσε το να βάψει και στη συνέχεια άσε το να στεγνώσει για 10 λεπτά. 

Βήμα 2ο

Επιλέγεις το χρώμα που θέλεις για να κάνεις τα νερά του μωσαικού. Προσοχή: Για να πετύχει η τεχνική το δεύτερο χρώμα πρέπει να είναι πιο σκούρο άρα και περισσότερες σταγόνες χρώματος και πιο έντονο χρώμα. Αυτή τη φορά μέσα στο νερό θα προσθέσεις και μια γεμάτη κουταλιά λάδι και θ' ανακατέψεις καλά! Θα βάλεις το βαμμένο αυγουλάκι μέσα στο χρωματιστό νερό με λάδι και θα το βουτήξεις μέσα σε αυτό για λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε ν΄απορροφήσει λίγο από το δεύτερο χρώμα. 

Για πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία και με τρίτο χρώμα! 

Βήμα 3ο 

Μόλις τ΄αυγά στεγνώσουν σκούπισέ τα με μια πετσετούλα να φύγει το περίσσιο λάδι κι είναι έτοιμα! 

Πάλι θα εντυπωσιάσεις!

 

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ