Έχεις φτιάξει τα πατατάκια του Σάκη -του Άκη, δηλαδή; Βαλ' τα στο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
8:59
24/4

Έχεις φτιάξει τα πατατάκια του Σάκη -του Άκη, δηλαδή; Βαλ' τα στο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ακόμη μία συνταγή από τον αγαπημένο σεφ. Συνταγή, όμως, που είδαμε πρώτη φορά από τα χεράκια του αγαπημένου ερμηνευτή. Και εξηγούμε!

Ο Άκης Πετρετζίκης και ο Σάκης Ρουβάς είναι φίλοι και όπως, φαίνεται, ο πρώτος του "χαρίζει" τα μυστικά του, πολύ πριν τα μοιραστεί με το κοινό.

Και σήμερα, περί... πατατακίων ο λόγος.

"Τα πατατάκια του Σάκη": Με αυτή τη συνταγή έγινε ένας χαμός! 😍 Είπα τα μυστικά στον @sakisrouvas, τα έφτιαξε πρώτος, οπότε δεν γινόταν να μην έχουν το όνομά του! 😎", γράφει στη λεζάντα ο Άκης και ιδού, για του λόγου το αληθές.

Στο πρώτο βίντεο, βλέπουμε τον Σάκη να ετοιμάζει σπιτικά τσιπς για τα παιδιά του.

 

Υλικά

  • 450 γρ. πατάτες
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες για να τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα.
  • Κόβουμε τις πατάτες προσεκτικά με ένα μαντολίνο ή με ένα peeler σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ξεπλένουμε καλά για να φύγει όλο το άμυλο και τις σουρώνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές. Όσο περισσότερο άμυλο χάσουν τόσο πιο τραγανές θα γίνουν.
  • Απλώνουμε σε δόσεις τις πατάτες σε ταψί με πετσέτα και καλύπτουμε με άλλη μια πετσέτα για να χάσουν όλη την υγρασία τους. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Δεν θέλουμε να τις ψήσουμε τελείως οπότε θέλουμε να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  • Χωρίζουμε τα πατατάκια σε τρία μπολ. Στο ένα βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο δεύτερο βάζουμε τη ρίγανη και στο τρίτο την πάπρικα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλα τα πατατάκια μας με τα μυρωδικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να αφυδατωθούν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

Ένα έξτρα τιπ από τον Άκη και στο τέλος το βίντεο με τον ίδιο να τα ετοιμάζει στην κουζίνα του. Καλή επιτυχία και καλό Σαββατοκύριακό...

 

Τα μπαχαρικά είναι καλό να μπουν την ώρα που τα τσιπς πατάτας είναι ακόμα ζεστά ώστε να κολλήσουν καλά πάνω τους.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ