Το έχεις ακούσει, το βλέπεις κάθε χρόνο στις ταινίες, αλλά το έχεις δοκιμάσει; Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης μας δίνει τη δική του συνταγή για το γιορτινό, ξενόφερτο eggnog και μοιράζεται μαζί μας την ιστορία του.
Το βλέπουμε σε ταινίες, το ακούμε σε στίχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και κάποια στιγμή απόφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Από τότε είναι στα στάνταρ των χριστουγεννιάτικων εθίμων του σπιτιού μας. Η καταγωγή του είναι από την Μεγάλη Βρετανία και υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις για το πως προέκυψε και από πού προέρχεται τελικά το όνομά του. Όπως και να’ χει, τα βασικά συστατικά του είναι το γάλα και τα αυγά. Το συναντάμε με ή χωρίς αλκοόλ, με το ρούμι να του ταιριάζει περισσότερο αν και μπορούμε να το συνδυάσουμε με κονιάκ, ουίσκυ αλλά και με καλούα ή βότκα. Μπορεί να γίνει και με light γάλα και έτσι να μειώσουμε λίγο την συμβολή του στη χοληστερίνη. Πάντως ένα ποτηράκι δεν κάνει κακό, ειδικά αν είναι καλοφτιαγμένο και σπιτικό!!!! Η παρακάτω συνταγή δίνει 10 ποτήρια σαν αυτό της φωτογραφίας μας ή πολλά περισσότερα μικρά.
Διάβασε ακόμη: Φέτος φτιάχνουμε βασιλόπιτα στο σπίτι. Καλή χρονιά!
Υλικά
9 κρόκους αυγού
200 γρ ζάχαρη
3 κούπες γάλα
3 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα ρούμι (ή περισσότερο αν θέλετε)
3 γαρύφαλλα
½ κουταλάκι κανέλλα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
(Προαιρετικά 1 αστεροειδή γλυκάνισο και 1 κόμπο μαστίχας)
Διάβασε επίσης: Τι λένε τα άστρα για το ζώδιο σου για το 2021 (Μέρος Α’)
Εκτέλεση
Σπύρος Παγιατάκης
LiveToBake.gr