Αυτή την Κυριακή μαγειρεύουμε μοσχαράκι με μελιτζάνες στον φούρνο | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:02
20/7

Αυτή την Κυριακή μαγειρεύουμε μοσχαράκι με μελιτζάνες στον φούρνο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κλασσικό, καλοκαιρινό, οικογενειακό φαγητό. Αν όχι αυτή την Κυριακή, βάλ' το σίγουρα στο πρόγραμμα σύντομα!

Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης μας χαρίζει τη δική του εκδοχή από το παραδοσιακό φαγητό που είναι αυτή την εποχή... στην εποχή του! Ιδού και καλή επιτυχία.


 

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
  • 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • μισή κούπα λάδι λάδι
  • μισή κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 ξερό

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200C. 
  • Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το νερό, τον πελτέ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τοποθετούμε όλα τα άλλα υλικά σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που θα σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με το μείγμα από το βαζάκι.
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το βάζουμε στο φούρνο.
  • Μετά από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160C και ψήνουμε για 2 1/2 με 3 ώρες ακόμα ή μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει γίνει τρυφερό. 

TIP -  Τσεκάρουμε  που και που το φαγητό να δούμε αν χρειάζεται νερό. Αν χρειάζεται βάζουμε όσο λιγότερο γίνεται.
 

Σπύρος Παγιατάκης
www.livetobake.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ