Αυτή είναι η πιο ακριβή λιχουδιά στον κόσμο | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
11:58
18/2/2015

Αυτή είναι η πιο ακριβή λιχουδιά στον κόσμο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ένα νέο πολλά υποσχόμενο χαβιάρι έχει κυκολοφορήσει το τελευταίο διάστημα με τιμή που συναγωνίζεται ακριβά κοσμήματα με διαμάντια. Ένα κιλό του "λευκού χρυσού" στοιχίζει περίπου 270.000 ευρώ - τουτέστιν γύρω στα 36.500 ευρώ το κουταλάκι του γλυκού.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	Η τιμή του δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της σπανιότητάς του, της υπέροχης γεύσης του και των ιδιοτήτων του για την υγεία αλλά και επειδή περιέχει ένα ακόμη συστατικό: φύλλα χρυσσού!</p> <p> 	Το εξαι

Η τιμή του δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της σπανιότητάς του, της υπέροχης γεύσης του και των ιδιοτήτων του για την υγεία αλλά και επειδή περιέχει ένα ακόμη συστατικό: φύλλα χρυσσού!

Το εξαιρετικά ακριβό χαβιάρι φτιάχνεται από σπάνιο αυγοτάραχο, αυτό του αλμπίνο οξυρύγχου και "δένεται" με χρυσό 22 καρατίων. Όπως είναι φυσικό στοχεύει στις βασιλικές οικογένεις και τους κροίσους που θέλουν να απολαύσουν μια απαγορευμένη για τον καθένα λιχουδιά ενώ θα σερβίρεται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου από το Μονακό μέχρι το Ντουμπάι. 

Το λευκό χαβιάρι με χρυσό σε μορφή σκόνης, με την ονομασία Strottarga Bianco, επινοήθηκε από τον 51χρονο ιχθυοκαλλιεργητή Walter Gruell και τον γιο του Πάτρικ, 25 ετών.

Όπως λέει ο Αυστριακός ιχθυοκαλλιεργητής, αποφάσισε να συμπεριλάβει φύλλα χρυσού στο προϊόν για να το κάνει "τούρμπο" για το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ όπως λέει το γεγονός πως παράγεται στα καθαρά νερά της Αυστρίας το καθιστά μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή κι ίσως κι αυτό να είναι και το μυστικό για την εξαιρετική του γεύση. 

Εχει έντονη πικάντικη γεύση ακόμη και πριν από την αφυδάτωσή του. Στη συνέχεια κι αφού χάσει το 80% του όγκου του, αναμειγνύεται με σκόνη χρυσού 22 καρατίων, που σε μικρή ποσότητα έχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Μάλιστα, όπως λένε οι δύο ιχθυοκαλιεργητές, χρησιμοποιούν το αυγοτάραχο μόνο των μεγαλύτερων οξυρρύγχων (των ψαριών από τα οποία παράγεται το χαβιάρι) επειδή τα αυγά τους είναι πιο λεία κι αρωματικά κι η γεύση πιο μεστή. 

Το χρυσοκίτρινο λευκό χαβιάρι χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα αφού ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού μπορεί να δώσει άρωμα και γεύση δυνατή.  

Γιατί το χαβιάρι είναι τόσο ακριβό; Υπάρχει λόγος.

Η απάντηση στην επόμενη σελίδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ