Ari Vezené -Σεφ | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
13:35
20/1/2015

Ari Vezené -Σεφ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια κουζινα «προσωπική» (personal cooking) που δεν σπεύδει να υιοθετήσει τις διεθνείς τάσεις χωρίς πρώτα να τις «μεταβολίσει» μέσα από το τοπικό, το οικείο αλλά συχνά ξεχασμένο ή απαξιωμένο στοιχείο.

Μια κουζινα «προσωπική» (personal cooking) που δεν σπεύδει να υιοθετήσει τις διεθνείς τάσεις χωρίς πρώτα να τις «μεταβολίσει» μέσα από το τοπικό, το οικείο αλλά συχνά ξεχασμένο ή απαξιωμένο στοιχείο. Αληθινά πρωτοποριακό στην Ελλάδα σήμερα είναι να αποδεσμεύεται κανείς από την εκζήτηση και την επιτήδευση, και να αναζητά στην απλότητα τρόπους και τεχνικές που σέβονται το περιβάλλον, τη διατήρηση των πρώτων υλών, την αναζήτηση και τη συλλογή ό,τι καλύτερου έχει να μας δώσει η φύση της περιοχής όπου κατοικούμε. Σίγουρα η Ελλάδα έχει ακόμη να μάθει πολλά για έννοιες όπως «βιωσιμότητα των πόρων», «φιλοσοφία nose to tail», που σέβεται και τιμά όλα τα κομμάτια κρέατος χωρίς να τα διαχωρίζει σε ανώτερα ή κατώτερα, και «ηθική διαχείριση των οικόσιτων ζώων».

Η ομάδα μας πειραματίζεται με ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η φύση της Ελλάδας και της Μεσογείου. To Vezené είναι πρωτοποριακό γιατί μέσα από την κουζίνα μου περνούν οι επιρροές μου και τα βιώματά μου από τη Μεσόγειο και την Αμερική όπου γνώρισα και δούλεψα με διάφορες μαγειρικές «σχολές». Γιατί επιλέγει υλικά, παραγωγούς και προμηθευτές που στέκονται μακριά από τη λογική της τυποποίησης και του εύκολου κέρδους. H γεύση, η καλή διατροφή και τελικά η πρωτοπορία στη γαστρονομία δεν συμβαδίζουν με όρους «φάμπρικας».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ