Τι δουλειά μπορεί να έχει το σεσουάρ μέσα στην κουζίνα; Πώς μπορείς να μικρύνεις ένα μεγάλο ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και πώς θα στολίσεις κέικ και τούρτες αν δεν έχεις τα απαραίτητα σκεύη κι εργαλεία; Σου αποκαλύπτουμε μερικά κόλπα ζαχαροπλαστικής και σε κάνουμε expert και στα γλυκά!
Για να σκληρύνει το φρόστινγκ στα μπισκότα, το κέικ ή άλλο γλυκό απλά πάρε το πιστολάκι για τα μαλλιά και φύσηξέ το με κρύο αέρα.
Για να του δώσεις γυαλάδα, αν το τελείωμα είναι θαμπό απλά φύσηξέ το λίγο με θερμό αέρα!
Είναι πραγματικά απίστευτο το κόλπο. Απλά διπλώνεις το αλουμινόχαρτο - έτσι 'ωστε να μοιάζει με χάρακα - και το βάζεις στο σημείο που θέλεις έτσι ώστε το ταψάκι να λάβει το μέγεθος που θέλεις. Δες στο βίντεο στο τέλος του κειμένου ακριβώς πώς θα το κάνεις!
Δύο κόλλες λαδόκολλας με τη σωστή τοποθέτηση δίνουν λύση στο πιο συχνό πρόβλημα με τα κέικ. Δες τη σωστή τεχνική στο βίντεο στο τέλος του κειμένου
Τέρμα στις πιτσιλιές με ένα απλό κολπάκι. Θα μπορούσες να το φανταστείς;
Δε χρειάζεται να έχεις κορνέ για να στολίσεις τα γλυκά σου, κάνοντας σχήματα ή γράφοντας πάνω σε αυτές.
Για να μη σου ξεφύγει τίποτα! 'Εχοντας χαράξει με την οδοντογλυφίδα τα γράμματα πάνω στο φρόστινγκ ή την τούρτα, η δουλειά με το κορνέ γίνεται ακόμη πιο εύκολη.
Απλά βάζεις πάνω στην τούρτα που θέλεις να στολίσεις το κουπάτ της αρεσκείας σου, ρίχνεις την τούρτα, το βγάζεις και έτοιμο το σχήμα!
Δες το βίντεο