3 νηστίσιμα γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα και πώς να τα φτιάξεις μόνη σου | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
9:08
26/4

3 νηστίσιμα γλυκά για τη Μεγάλη Εβδομάδα και πώς να τα φτιάξεις μόνη σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Επειδή νηστεύεις και είναι Μεγάλη Εβδομάδα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τη λιγούρα σου με ένα γλυκό. Ίσα ίσα που τα γλυκά που δεν περιέχουν βούτυρο, γάλα και αυγά είναι πολύ πιο ελαφριά. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τρεις πολύ εύκολες και γρήγορες συνταγές γλυκών που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν και εννοείται ότι μπορείς να τις φτιάχνεις όποτε θέλεις και όχι μόνο σε περιόδους νηστείας. Για να τις δούμε:

Φοντάν με σοκολάτα

Υλικά

  • Μισό κιλό ζάχαρη
  • Μισό κιλό αμύγδαλα
  • 70 γραμ. σοκολάτα υγείας

Εκτέλεση

Βγάλε τη φλούδα από τα αμύγδαλα, στέγνωσέ τα και κοπάνισέ τα πολύ καλά. Κοπάνισε στο γουδί επίσης τη σοκολάτα να γίνει σκόνη και ανακάτεψε τα αμύγδαλα με την σοκολάτα. Ετοίμασε με τη ζάχαρη ένα πυκτό σιρόπι. Κατέβασέ το από τη φωτιά, ρίξε μέσα το μίγμα αμύγδαλα –σοκολάτα, ανακάτεψε γρήγορα και ρίξε τη μάζα σε πιατέλα.

Άφησε το να κρυώσει λίγο, κόψε σε μικρά κομμάτια και δώσε σε αυτό διάφορα σχήματα με τα χέρια σου. Τύλιξε τα σοκολατάκια σε ζάχαρη κρυσταλιζέ προτού κρυώσουν εντελώς.

 

Αμύγδαλα καραμελέ

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση

Βγάλε τη φλούδα από τα αμύγδαλα και στέγνωσέ τα καλά. Βράσε την ζάχαρη μαζί με τα αμύγδαλα και τους χυμούς των φρούτων μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας (σκούρο καφέ).

Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να κρυώσει.

Άδειασε τα αμύγδαλα όπως είναι με τη ζάχαρη πάνω στο πάγκο και χώρισέ τα ένα-ένα. Σέρβιρέ τα κρύα.

 

Μουστοκούλουρα

Υλικά

  • 3 κιλά αλεύρι
  • 380 γρ. λάδι
  • 3 ποτήρια πετιμέζι
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 6 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 1 ποτήρι κρασί ρακί ή κονιάκ
  • 4 κουταλάκια γλυκού σόδα

 

Εκτέλεση

Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας ζύμωσε τα μισά υλικά χωρίς τη σόδα. Θα γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη. Το πρωί βάλε τα υπόλοιπα υλικά και τη σόδα την οποία θα διαλύσεις σε λίγο κονιάκ ή ρακί.

Θα γίνει μια μαλακή ζύμη την οποία θα αφήσεις λίγη ώρα να ξεκουραστεί. Πλάσε τα κουλούρια, τοποθέτησέ τα σε λαμαρίνα και ψήσε στο φούρνο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ