2 εξωτικές συνταγές για απολαυστικό hot dog | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
7:30
29/11/2020

2 εξωτικές συνταγές για απολαυστικό hot dog

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το ξέρουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό hot dog για αυτό έχουμε  διαλέξει 2 συνταγές (εύκολες είναι, μην τρομάζεις) που θα σε κάνουν να γλύφεις και τα δάχτυλά σου. Είσαι έτοιμη για ένα γευστικό ταξίδι στην Ιαπωνία και στο Μεξικό;

Ιαπωνικό χοτ-ντογκ

Tα θρυμματισμένα ramen noodles και τα ψημένα φύκια δημιουργούν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία χοτ-ντογκ.

Συστατικά

1/3 φλιτζάνι κέτσαπ

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worchestershire

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα

85 γραμ. ramen noodles, θρυμματισμένα

1 φύλλο nori (φύκια), κομμένο σε μικρές λωρίδες

 

Οδηγίες

Ανακάτεψε την κέτσαπ, τη Worcestershire και τη σάλτσα σόγιας σε μια μικρή σακούλα

Ζέστανε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι. Πρόσθεσε τα ramen. Ψήσε τα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου, μέχρι να ροδίσουν,.

Κόψε ένα μικρό κομμάτι από τη γωνία της σακούλας. Ρίξε από πάνω το μείγμα κέτσαπ και τη μαγιονέζα πάνω από τα χοτ ντογκ. Από πάνω τα ramen και τα φύκια.

Η συνταγή είναι αρκετή για 8 χοτ ντογκ. Προτείνουμε να ψήσεις στο μπαρμπεκιου τα χοτ-ντογκ για 5 έως 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να σχηματιστούν σημάδια σχάρας και να μαγειρευτούν τα λουκάνικα. Αν θέλεις, ψήσε ελαφριά τα ψωμάκια στη σχάρα. Σέρβιρέ τα ζεστά.

 

Tip

Χρησιμοποιήσε ψαλίδι για να κόψεις τα φύκια nori.

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

Θερμίδες 150, πρωτεΐνες 2 γρ, υδατάνθρακες 10 γρ, λίπος 12 γρ, νάτριο 250 mg.

 

Διάβασε και αυτό: Εξωτική πίτσα ανανάς μαγειρεμένη στη σχάρα

 

Μεξικάνικο χοτ-ντογκ

 Κάνε ένα διάλειμμα από τη μεσογειακή σου διατροφή με αυτό το γκουρμέ μεξικάνικο χοτ-ντογκ

 

Συστατικά

1 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι

1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο

2 κουταλιές της σούπας lime

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Γουακαμόλε

2 ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα (πολτοποιημένα)

2 κουταλάκι του γλυκού lime

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα τορτίγιας (τσιπς)

 

Οδηγίες

Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το καλαμπόκι. Μαγείρεψε 4 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάπου κάπου, μέχρι να ροδίσει. Συνδύασε το καλαμπόκι με τη ντομάτα, το κόλιανδρο, το χυμό lime και αλάτι σε ένα μπολ.

Γκουακαμόλε: Τον πουρέ αβοκάντο με χυμό λάιμ, κόλιαντρο και αλάτι σε ένα άλλο μπολ.

Ρίξε πάνω στα χοτ-ντογκ τη γκουακαμόλε και τη σάλτσα. Εάν θέλεις, πασπάλισε τα με τα θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας.

Η συνταγή μπορεί να βγάλει 8 χοτ ντογκ. Προτείνουμε τα χοτ-ντογκ να μπουν για 5 έως 10 λεπτά στο μπάρμπεκιου (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να σχηματιστούν σημάδια σχάρας και να μαγειρευτούν τα λουκάνικα. Αν θέλεις, ψήσε τα ψωμάκια στη σχάρα. Σέρβιρέ τα ζεστά.

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

Θερμίδες 100, πρωτεΐνες 2 γρ, υδατάνθρακες 10 γρ, λίπος 8 γρ, φυτικές ίνες 4 γρ, νάτριο 150 mg.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ