Τηλεμαραθώνιος αγάπης UNICEF: Ένα πεινασμένο παιδί μας χρειάζεται | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
11:22
4/12/2014

Τηλεμαραθώνιος αγάπης UNICEF: Ένα πεινασμένο παιδί μας χρειάζεται

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τηλεμαραθώνιος αγάπης UNICEF τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών

 

Σε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», παρουσιάστηκε ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ. Ο Τηλεμαραθώνιος της UNICEF συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια ανθρωπιστικής παρουσίας και προσφοράς.

Παρουσιάστηκε επίσης η παγκόσμια πρωτοβουλία “IMAGINE” της UNICEF για την ευαισθητοποίηση της ανθρωπότητας στα μεγάλα  προβλήματα της παιδικής ηλικίας.

Τη συνέντευξη έδωσαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης, ο Καθηγητής και Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Χρούσος, η δημοσιογράφος, εκπρόσωπος της ΝΕΡΙΤ κα Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο φωτοειδησεογράφος του Reuters κ. Γιάννης Μπεχράκης.

Χάρη στις προσπάθειες της UNICEF και την υποστήριξη της παγκόσμιας κοινότητας και εκατομμυρίων εθελοντών σήμερα υπάρχουν μεγάλα επιτεύγματα στην παιδική προστασία και την υγεία των παιδιών, μεταξύ άλλων:

  • Μειώθηκε κατά 37% η καχεξία στα παιδιά κάτω των 5 ετών από 257 εκατομμύρια το 1990 σε 161 εκατομμύρια παιδιά το 2013.
  • Μειώθηκαν στο μισό οι θάνατοι παιδιών κάτω των πέντε ετών, από 12 εκατομμύρια το 1990, σε 6,3 εκατομμύρια το 2013.

§         Αποτράπηκαν 13,8 εκατομμύρια θάνατοι παιδιών από ιλαρά μόνο μεταξύ 2000 και 2012 χάρη στους εμβολιασμούς (μείωση 78%).

Όμως οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγάλες:

  • 3 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο χάνουν άδικα τη ζωή τους - σχεδόν οι μισοί του συνόλου των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών - από αιτίες που σχετίζονται με τον υποσιτισμό.
  • Το ένα τέταρτο των παιδιών παγκοσμίως - είναι καχεκτικά εξαιτίας χρόνιου υποσιτισμού που θα μπορούσε εύκολα να προληφθεί κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής τους.

§         Σήμερα τα παιδιά που ανήκουν στο φτωχότερο 20% των παιδιών του κόσμου, διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους πριν από τα πέμπτα τους γενέθλια από αυτά που ανήκουν στο πλουσιότερο 20%.

Οι βλάβες εξαιτίας του υποσιτισμού, της κακής υγείας και της ανεπαρκούς φροντίδας κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας εμποδίζουν τη μελλοντική ανάπτυξη των παιδιών και συχνά δεν είναι δυνατό να διορθωθούν στη μετέπειτα ζωή τους. Στερούνται την επαρκή διατροφή, τα εμβόλια, το καθαρό νερό, την υγιεινή, την ιατρική φροντίδα, την εκπαίδευση. Με τη βοήθεια και την ενίσχυση των πολιτών στον Τηλεμαραθώνιο η UNICEF θα συνεχίσει να παρέχει στα παιδιά τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής και το ειδικό θεραπευτικό γάλα, να ενισχύσει τα τοπικά κέντρα υγείας με τον απαραίτητο εξοπλισμό ειδικά για υποσιτισμένα παιδιά, να τους παρέχει ασφαλές πόσιμο νερό, εμβόλια και βιταμίνες, να ενισχύσει τα προγράμματά της ενάντια στη φτώχεια.

Ο Τηλεμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρουσιαστές του τηλεμαραθωνίου θα είναι οι: Ρίκα Βαγιάννη , Νίκος Μουτσινάς, Πάνος Βλάχος, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Πάτρας , Χριστίνα Λαμπίρη, Μαρία Κορινθίου, Γιάννης Αϊβάζης. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με τα δελτία όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας, αλλά και με 11 μεγάλα κανάλια επαρχιακών πόλεων.  Θα γίνουν επίσης συνδέσεις με τους μεγάλους  ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της περιφέρειας.

Μήνυμα συμπαράστασης θα στείλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής ενώ έχουν προσκληθεί να απευθύνουν μήνυμα και οι πολιτικοί αρχηγοί. Επίσης η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η παρουσιάστρια της εκπομπής «Με Αγάπη» κα Μαρί Κυριακού.

Πιστοί συμπαραστάτες στην προσπάθεια της UNICEF πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη τη χώρα , που θα καταθέσουν τους κουμπαράδες τους είτε με φυσική παρουσία στο στούντιο είτε με βίντεο.

Τον Τηλεμαραθώνιο θα στηρίξουν επίσης με την παρουσία τους πολλοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητές και συγγραφείς.

Φέτος η UNICEF Ελλάδος συμπαραστέκεται στα πρώην ΠΙΚΠΑ καθώς και στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα και επιχειρεί να βοηθήσει το δύσκολο και βαρύ έργο τους. Η ομάδα εργασίας του τηλεμαραθωνίου απευθύνθηκε σε ελληνικές και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη χώρα μας και ζήτησε τη βοήθεια τους σε παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα και εξοπλισμό δωματίου. Η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή  και ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων, συγκεντρώθηκε για να ανακουφίσει τα 250 περίπου παιδιά, που φιλοξενούνται στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής.

Η πρωτοβουλία IMAGINE

Στη συνέντευξη τύπου, τρεις εξαιρετικοί καλλιτέχνες: Ευσταθία, Τζώρτζια (ΜΠΛΕ), Γιώργος Παράσχος, όπως ακριβώς έκανε ο Γεν. Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών μαζί με διάσημους καλλιτέχνες, ενώνουν τη φωνή τους και τραγουδούν το IMAGINE του Τζον Λένον, στα πλαίσια της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της UNICEF. Στο πιάνο ο Στέφανος Κόκκαλης.

Το IMAGINE είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF στην οποία συμμετέχει ενεργά η UNICEF Ελλάδος που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους για ν’ αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και οι πόροι για τα δικαιώματα των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε συνεργασία με τον Ντέιβιντ Γκέτα και τη Γιόκο Όνο, η UNICEF φέρνει τον κόσμο κοντά για να δημιουργήσει το μεγαλύτερη «χορωδία» που έγινε ποτέ. Κάθε παιδί μετράει! Κάθε φωνή μετράει!

Όποιος επιθυμεί μπορεί κατεβάσει τη δωρεάν TouchCast application, να τραγουδήσει τη δική του έκδοση του «Imagine» του Τζον Λένον και να το μοιραστεί με τους φίλους του..

Δείτε περισσότερα και πάρτε μέρος εδώ

Τηλεφωνικό Κέντρο Τηλεμαραθώνιου: 210 77 61 500 - μόνο για τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου από τις 7 το απόγευμα και μετά -

Δωρεές με SMS: Στείλτε μήνυμα με τη λέξη “ΠΑΙΔΙ” στο 54234, ισχύει από την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου αυτόματη χρέωση 1,23 ευρώ (με το ΦΠΑ).

Επίσης στο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345 (μόνο από σταθερό τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο)

Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr

Δωρεές γίνονται επίσης στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:  169/480020-64                        ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011

ALPHA BANK: 115 00 2002 017649              EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998

ATTICA BANK: 069 / 54799691                     HSBC: 002-066694-130                       

και σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 αυτόματη χρέωση 3,68 ευρώ (με το ΦΠΑ) ανά κλήση.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ