Τic_tac_toe: Παιχνίδια τέχνης στην οδό Λεμπέση | fyi | womenonly.gr
13:52
8/12/2015

Τic_tac_toe: Παιχνίδια τέχνης στην οδό Λεμπέση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου το Artshot παίζει και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή γιορτή της Τέχνης, η οποία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Η πδική μας«Ζωή» εμπνέεται από τα κλασικά παιχνίδια και παίζει πάνω σε πορσελάνες ζωγραφισμένες από τη Σοφία Γαϊτάνη. Αφορμή η τρίλιζα και το πάζλ. Για πρώτη φορά το πάζλ γίνεται γούρι για τους μικρούς φίλους της τέχνης.

Οι μεγάλοι ρίχνουν την δική τους ζαριά και πετυχαίνουν εξάρες. Το παρελθον συνδέεται με το παρόν μέσα από φυλαχτάρια. 

Η γιορτή όμως δεν σταματά εδώ.

H Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων ευρωπαϊκών- και μη- πόλεων, όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, η Βουδαπέστη και το Λος Άντζελες, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιούν τον δικό τους καλλιτεχνικό περίπατο στη διάρκεια ενός άκρως πολιτιστικού διημέρου.  

Έτσι, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Gallery Weekend που διοργανώνεται και φέτος από τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης» (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της «Art-Athina», η πιο art street, η οδός Λεμπέσηαπέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, θα φορέσει και πάλι τα γιορτινά της και θα παραμείνει ανοιχτή από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα.  

Οι αίθουσες τέχνης Τεχνοχώρος, el.marneri galerie, artshot Sophia Gaitani και SKOUMOKY design for sale  θα υποδεχθούν το φιλότεχνο, και όχι μόνο, κοινό, για ένα ταξίδι στη Σύγχρονη Τέχνη και μία γνωριμία με την τρέχουσα εικαστική πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτηρισμό της οδού Λεμπέση, ως του πιο εικαστικού δρόμου του κέντρου της Αθήνας.  

Μουσική επιμέλεια, cafe Regal.

Info:

Artshot: Λεμπέση 11, Μακρυγιάννη
Artshot@sophiagaitani.gr, gaitani.sophia@gmail.com
Fb: ArtshotSophiaGaitani / artshot-sophiagaitani (group)
www.sophiagaitani.gr

Ωρες λειτουργιας: 11.30 - 21.00 καθημερινές
και 11.30- 18.00 Σαββατο & Κυριακη
(Μεχρι τελος Δεκεμβριου)

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ