Τι συνέβη στον 1ο αγώνα της Nike We Run Athens | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
14:57
10/10/2012

Τι συνέβη στον 1ο αγώνα της Nike "We Run Athens"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
We run Athnes by Nike
We run Athnes by Nike

Στο πρώτο We Run Athens αγώνα δρόμου 10 χλμ. που διοργανώθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 δρομείς.

H αψίδα εκκίνησης στήθηκε στην Αλέα Ζαππείου καλωσορίζοντας τους Αθηναίους που ήρθαν να τρέξουν και να μοιραστούν το πάθος τους για την άθληση.

Οι συμμετέχοντες έτρεξαν  μια διαδρομή 10χλμ. στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα από κεντρικούς δρόμους και λεωφόρους όπως η Ερμού και η Πατησίων. Όλοι είχαν την ευκαιρία να δουν μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα αλλά γεμάτη με την ενέργεια των δρομέων, οι οποίοι χάρη στο Nike+ Running app μέτρησαν και μοιράστηκαν τη διαδρομή και τις επιδόσεις τους.

 

Η πόλη είχε προετοιμαστεί από νωρίς  για να καλωσορίσει τους Αθηναίους  στον μοναδικό αυτό αγώνα. Το πρώτο καλωσόρισμα στο χώρο του Ζαππείου δόθηκε από την Αφροδίτη Σημίτη. Τη σκυτάλη πήρε ο Κris Vallas με την ομάδα του, που προετοίμασε τους δρομείς με ένα δυναμικό warm-up session.

Η εκκίνηση δόθηκε και οι συμμετέχοντες έτρεξαν στο κέντρο της πόλης ανακαλύπτοντας τα διάφορα μηνύματα που είχαν τοποθετηθεί στη διαδρομή αλλά τις μουσικές επιλογές djs που τους έδιναν ρυθμό και τους εμψύχωναν.

Μετά τον τερματισμό, οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον Nike+ area και να γνωρίσουν τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή Nike+ Running (διαθέσιμη για συσκευές Apple και Android), όπως  να παρακολουθούν, να συγκρίνουν και να μοιράζονται τα στοιχεία των διαδρομών τους μέσω του nikeplus.com.

Παράλληλα στο Product Area, οι λάτρεις των Running συλλογών της Nike είχαν την ευκαιρία να δουν τα νέα ρούχα και παπούτσια που είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Nike.

Το τέλος της αγώνα  βρήκε τους δρομείς να γιορτάζουν την επίτευξη των στόχων τους στο εντυπωσιακό stage που είχε στηθεί με τις μουσικές επιλογές γνωστών djs .

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν ο Γιώργος Μίνο και η Φωτεινή Δαγκλή- Παγκότο.

Στον αγώνα έτρεξαν και αρκετοί  επώνυμοι ανάμεσά τους οι: Γιάννης Μαρακάκης, Γιώργος Μανίκας, Μυρτώ Κάζη, Νίκος Αναδιώτης, Βασιλική Τσεκούρα, Δημήτρης Μώρος, Κώστας Φραγκολιάς οι οποίοι έζησαν την μοναδική εμπειρία του τρεξίματος μέσα στο κέντρο της πόλης.

Το We Run Athens πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α), και τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α)

Παρακολουθείστε το  https://www.facebook.com/NikeRunningGreece για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Nike.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ