Σεμινάριο με θέμα Γενεόγραμμα - Γενεαλογικό δέντρο | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
10:44
13/11/2015

Σεμινάριο με θέμα "Γενεόγραμμα - Γενεαλογικό δέντρο"

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα: ΓΕΝΕΟΓΡΑΜΜΑ: Κατανόηση του προσωπικού οικογενειακού σύμπαντός σας μέσα από το δικό σας γενεαλογικό δέντρο - Μέρος Α’, διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/11/2015 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου μας, Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στη θεωρία των οικογενειακών συστημάτων και η εκμάθηση του γενεογράμματος, ως εργαλείου στην αναζήτηση της πορείας ζωής ενός ατόμου και των μοτίβων που επαναλαμβάνονται σε μια οικογένεια από γενιά σε γενιά.

Επίσης μέσα από τη χαρτογράφηση του δικού σας γενεογράμματος, θα δείτε:

  • το πως λειτουργεί η οικογένειά σας
  • το πως αυτή επηρεάζει τις επιλογές σας
  • τον τρόπο που συνδεόμαστε με τους άλλους και
  • το πως λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας.

Λίγα λόγια για τη θεωρία των συστημάτων: Η θεωρία αναφέρεται στους τρόπους που λειτουργεί μια οικογένεια (τρίγωνα, προβολές, κ.α.) καθώς και στη διαφοροποίηση του εαυτού από την οικογένεια, ως βασικού παράγοντα για την καλύτερη ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου και για την επιτυχία στις μελλοντικές του σχέσεις.

Χρησιμοποιεί το γενεόγραμμα ως βασικό εργαλείο για τη συλλογή του οικογενειακού ιστορικού, καταδεικνύοντας επαναλαμβανόμενα μοτίβα και συγκεκριμένους ρόλους, που δίνονται στα άτομα μιας οικογένειας από γενιά σε γενιά. Πρόκειται για ένα είδος γενεαλογικού δέντρου, σημαντικού εργαλείου πληροφόρησης αλλά και θεραπευτικής παρέμβασης, καθώς περιέχει στοιχεία για τις σχέσεις των μελών μιας οικογένειας και σημαντικά γεγονότα, που επηρέασαν τη ζωή τους και αφορά τουλάχιστον τρεις γενιές.

Το σεμινάριο θα χωριστεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα διδαχτείτε το πως χαρτογραφείται το γενεόγραμμα και στο δεύτερο θα ακολουθήσει διδασκαλία ανάλυσης γενεογραμμάτων, ώστε να μπορείτε να αναλύσετε το δικό σας.

Ομιλήτρια:

Κατερίνα Dearing,

Chartered Psychologist (BPS), Οικογενειακή Θεραπεύτρια (E.F.T.A.),

MA Ψυχολογία της Εκπαίδευσης (ΙΟΕ Παν. Λονδίνου)

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 27/11/2015, είτε στο e-mail: info@unesco.gr είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ