Οι άνθρωποι της P&G και του κινητού πλυντηρίου για αστέγους Ithaca ένωσαν τις δυνάμεις τους στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
13:35
19/11/2019

Οι άνθρωποι της P&G και του κινητού πλυντηρίου για αστέγους Ithaca ένωσαν τις δυνάμεις τους στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Με ένα ηχηρό μήνυμα αξιοπρέπειας «έντυσε» τη φετινή της συμμετοχή στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οργανισμός Ithaca χάρη σε όσους επέλεξαν να στηρίξουν το σκοπό του οργανισμού και την ενίσχυση της λειτουργίας των κινητών πλυντηρίων ρούχων για αστέγους.

Η P&G συνοδοιπόρος της ITHACA για δεύτερη χρονιά μέσω της καμπάνιας Αriel#PODFORGOOD, στήριξε περαιτέρω το πρόγραμμα, με τη βοήθεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους, που αγκάλιασαν το σκοπό και πήραν μέρος στους αγώνες για την ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών γύρω από το θέμα τις αστεγίας.

Η Ithaca συμμετείχε για πρώτη φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ως συνεργαζόμενος φορέας του ΣΕΓΑΣ. Στο Χωριό των Χορηγών το κινητό πλυντήριο της Ithaca, με το οποίο οι άνθρωποί της εξυπηρετούν εκατοντάδες αστέγους συνανθρώπους μας, μεταμορφώθηκε σε σημείο ενημέρωσης όλων των δρομέων του Μαραθωνίου για το έργο και το όραμα της οργάνωσης.

Η P&G μαζί με το Ariel Pods, στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια της Ithaca από το 2016, ενώ από το 2018 μέχρι σήμερα, με την καμπάνια Ariel #PODforgood, η λειτουργία του κινητού πλυντηρίου έχει ενισχυθεί και με την συμμετοχή όλων των καταναλωτών, καλύπτοντας πλέον τις ετήσιες ανάγκες της Ithaca, και προσφέροντας 22 τόνους καθαρών ρούχων σε ένα χρόνο.

O Θάνος Σπηλιόπουλος, ιδρυτής της Ithaca, αναφερόμενος στη συνεργασία με το Ariel Pods και την πρωτοβουλία των εργαζομένων της P&G, ανέφερε: «Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα: ότι τρέχουμε για την αξιοπρέπεια, τρέχουμε για να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα της αστεγίας και να αναδείξουμε πόσο σημαντικό είναι, οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες δρόμου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής. Οι εργαζόμενοι της P&G μας στηρίζουν από την πρώτη στιγμή και με τη συμμετοχή τους μας βοηθούν να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το έργο της Ithaca

Η Κορίνα Λάζαρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της P&G, ανέφερε: «Όλοι εμείς στην P&G είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο να συμμετέχουμε στον Μαραθώνιο και αυτό είναι η στήριξη του σκοπού του Ariel και του κινητού πλυντηρίου για αστέγους, Ithaca. Θέλουμε έτσι να διαδώσουμε το μήνυμα ότι τα καθαρά ρούχα που για εμάς είναι κάτι δεδομένο, για κάποιους είναι μια βασική ανάγκη. Όταν οι άνθρωποί μας αγκαλιάζουν τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα της εταιρίας και των προϊόντων μας ο αντίκτυπος είναι ακόμα μεγαλύτερος. Μέσα από τη συμμετοχή μας που άγγιξε τους 100 δρομείς αυξήσαμε ακόμα περισσότερο τη στήριξη στον οργανισμό ώστε να ενισχυθεί το έργο τους προς όφελος των άστεγων συνανθρώπων μας».

Σχετικά με την Ithaca

H Ithaca, είναι η πρώτη κινητή μονάδα πλυντηρίου στην χώρα μας και στην Ευρώπη, και αποσκοπεί να βοηθήσει με το έργο της κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Η Ithaca βασίζει το έργο της σε δύο βασικούς πυλώνες, την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των αστέγων και την κοινωνική επανένταξη τους. Από το 2016 έχει δραστηριοποιηθεί σε 10 σημεία στην Αττική και έχει υποστηρίξει πάνω από 2500 άμεσα και 1500 έμμεσα ωφελούμενους προσφέροντας τους 70.000 κιλά καθαρών και στεγνών ρούχων. Μάλιστα, από το 2017 η Ithaca προχώρησε στη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα στην οργάνωση προσφέροντας δουλειά σε 5 άτομα τα οποία προέρχονταν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες."

Δείτε το σχετικό βίντεο της Ithaca και της P&G από τον Μαραθώνιο στη συνέχεια

 

 

Σχετικά με την Procter & Gamble:

H P&G αγγίζει τους καταναλωτές σε όλον τον κόσμο με ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια κορυφαίων προϊόντων εμπιστοσύνης και ποιότητας, μεταξύ των οποίων: Always®, Ariel®, Crest®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Viakal, Swiffer, Aussie. Η P&G επιχειρεί σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://gr.pg.com/ για τα τελευταία νέα και περισσότερες πληροφορίες για την P&G και τα προϊόντα της.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ