L’Oréal: αναδείχθηκε για 6η φορά από τις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
11:47
16/3/2015

L’Oréal: αναδείχθηκε για 6η φορά από τις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η L’Oréal ανακοίνωσε ότι αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτο Ethisphere ως μία από τις Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως για το 2015?.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

 

Ο τίτλος Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως αναγνωρίζει οργανώσεις που έχουν σημαντική επίπτωση στον τρόπο διεξαγωγής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, προάγοντας μια κουλτούρα ηθικής και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.

Η έκτη επιβράβευση υπογραμμίζει τη δέσμευση της L’Oréal στα κορυφαία πρότυπα επιχειρηματικής δεοντολογίας. Η L’Oréal είναι μία από τις μόλις τρεις εταιρείες από τον κλάδο των προϊόντων υγείας και ομορφιάς που τιμήθηκαν φέτος.

Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO, δήλωσε: "Αυτή η 6η επιβράβευση μας κάνει όλους πολύ υπερήφανους, γιατί αποτελεί τον καρπό της δέσμευσης που επιδεικνύει κάθε εργαζόμενος σε καθημερινή βάση. Για εμάς, η ηθική συνιστά ένα θεμελιώδες καθήκον. Η ισχυρή κουλτούρα ακεραιότητας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μια εταιρεία, προσφέροντας μακροπρόθεσμη αξία."

Ο Emmanuel Lulin, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Δεοντολογίας, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που λάβαμε αυτή την αναγνώριση από το Ethisphere, καθώς τα ζητήματα ηθικής σπανίως είναι απλά. Η δύναμή μας προκύπτει από το γεγονός ότι έχουμε το κουράγιο να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αφουγκραζόμαστε, ώστε η L’Oréal να συνεχίζει να εμπνέει εμπιστοσύνη. Σε έναν κόσμο που δεν άλλαζε ποτέ τόσο γρήγορα, η παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας μας βελτιώνει τις πρακτικές μας, προσαρμόζοντας τις αξίες και τις ηθικές αρχές μας στις νέες προκλήσεις της εποχής μας."

"Οι Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως πιστεύουν στη σχέση ανάμεσα στις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές και την καλύτερη απόδοση της εταιρείας. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν την ηθική ως μέσο, για να οριοθετούν περαιτέρω την ηγετική τους θέση στον κλάδο και να καθιστούν σαφές ότι η δημιουργία μιας ηθικής κουλτούρας και η επίτευξη της αναγνώρισης Οι Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως απαιτούν πολλά περισσότερα από ένα απλό μήνυμα προς τα έξω ή μια ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών που λένε το σωστό", δήλωσε ο Timothy Erblich, CEO του Ethisphere. "Η επίτευξη αυτής της αναγνώρισης απαιτεί τη συλλογική δράση ενός παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, από την πρώτη μέχρι την τελευταία γραμμή. Συγχαίρουμε τους πάντες στη L’Oréal για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα."

Η αξιολόγηση Πιο Ηθική Εταιρεία Παγκοσμίως βασίζεται στο πλαίσιο Ethics Quotient? (EQ) του Ινστιτούτου Ethisphere, το οποίο αναπτύχθηκε μετά από πολυετή έρευνα, για να αποτελεί ένα μέσο αξιολόγησης της απόδοσης μιας οργάνωσης με έναν αντικειμενικό, συνεπή και τυποποιημένο τρόπο.

Συγκεντρώνονται βαθμολογίες σε πέντε κατηγορίες-κλειδιά: πρόγραμμα ηθικής και συμμόρφωσης (35%), εταιρική κοινωνική ευθύνη και υπευθυνότητα (20%), ηθική κουλτούρα (20%), διακυβέρνηση (15%) και ηγεσία, καινοτομία και φήμη (10%).

Μπορείτε να βρείτε όλο τον κατάλογο των Πιο Ηθικών Εταιρειών Παγκοσμίως για το 2015 στη διεύθυνση https://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.

Πληροφορίες για την Ηθική στη L’Oréal

Η συμπεριφορά μιας εταιρείας είναι εξίσου σημαντική με τις οικονομικές της επιδόσεις και την ποιότητα των προϊόντων της. Σε αυτό το πλαίσιο, η L’Oréal φιλοδοξεί να αποτελεί μια υποδειγματική εταιρεία σε όλο τον κόσμο και να ενσωματώνει την ηθική στο επίκεντρο των επιχειρηματικών της πρακτικών.

 

* Το 2000, η L’Oréal ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στη Γαλλία που θέσπισαν Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας και το 2007 διόρισε Γενικό Διευθυντή Δεοντολογίας.

* Το 2008, ο Πρόεδρος και CEO της L’Oréal, Jean-Paul Agon, τιμήθηκε με το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Stanley C. Pace Leadership in Ethics.

* Η L’Oréal, που έχει συνυπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 2003, είναι μία από τις 100 εταιρείες που περιλαμβάνονται στο χρηματιστηριακό δείκτη Global Compact 100 και έχει συνυπογράψει το Women’s Empowerment Principles, μία πρωτοβουλία των Γυναικών του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Συμφώνου.

* Η L’Oréal διοργανώνει κάθε χρόνο μια Ημέρα Ηθικής, στη διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον Πρόεδρο και CEO της L’Oréal, καθώς και με το Γενικό Διευθυντή της χώρας τους για θέματα ηθικής.

* Το 2014, η L’Oréal παρουσίασε την 3η έκδοση του Κώδικα Δεοντολογίας της, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος σε 45 γλώσσες και στο σύστημα Braille στα Αγγλικά και στα Γαλλικά, καθώς και ένα νέο ηλεκτρονικό σεμινάριο για θέματα ηθικής σε 22 γλώσσες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηθική στη L’Oréal: https://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically.aspx

Πληροφορίες για τη L’Oréal

Η L’Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά εδώ και περισσότερα από 105 χρόνια. Διαθέτοντας ένα μοναδικό διεθνές χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 32 διαφορετικές και συμπληρωματικές μάρκες, ο Όμιλος κατέγραψε πωλήσεις ύψους 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2014 και απασχολεί 78.600 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία καλλυντικών προϊόντων στον κόσμο, η L’Oréal δραστηριοποιείται σε όλα τα δίκτυα διανομής: καταστήματα ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα αφορολογήτων ειδών και επώνυμα καταστήματα λιανικής.

Το τμήμα έρευνας και καινοτομίας, καθώς και μια αποκλειστική ερευνητική ομάδα 3.600 ατόμων, βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της L’Oréal και εργάζονται για να ικανοποιούν τις επιθυμίες ομορφιάς σε όλο τον κόσμο και να προσελκύσουν ένα δισεκατομμύριο νέους καταναλωτές τα προσεχή χρόνια. Η νέα δέσμευση βιωσιμότητας της L’Oréal για το 2020 "Sharing Beauty with All" θέτει φιλόδοξους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης σε όλη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου. www.loreal.com

 

Πληροφορίες για το Ινστιτούτο Ethisphere

Το Ινστιτούτο Ethisphere? είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον καθορισμό και την προώθηση των προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών που τροφοδοτούν τον εταιρικό χαρακτήρα, την εμπιστοσύνη στην αγορά και την επιχειρηματική επιτυχία. Το Ethisphere έχει βαθιά εξειδίκευση στην αξιολόγηση και τον καθορισμό βασικών προτύπων ηθικής, χρησιμοποιώντας πληροφορίες βασισμένες σε στοιχεία, οι οποίες βοηθούν τις εταιρείες να ενισχύουν τον εταιρικό χαρακτήρα. Το Ethisphere επιβραβεύει τα κορυφαία επιτεύγματα μέσω του προγράμματος αναγνώρισης World’s Most Ethical Companies? (Οι Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως), παρέχει μια κοινότητα ειδικών στον κλάδο με τη Συμμαχία Επιχειρηματικής Ηθικής (Business Ethics Leadership Alliance, BELA) και προβάλλει τις τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ηθικής δημοσιεύοντας το περιοδικό Ethisphere και την ενημέρωση διευθυντικών στελεχών The World’s Most Ethical Companies. Το Ethisphere αποτελεί επίσης τον κορυφαίο πάροχο ανεξάρτητης πιστοποίησης των προγραμμάτων εταιρικής ηθικής και συμμόρφωσης. Περισσότερες πληροφορίες για το Ethisphere μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο: https://ethisphere.com.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ