Ημέρες υγείας και ποιότητας ζωής στο Avenue | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
11:33
23/10/2014

Ημέρες υγείας και ποιότητας ζωής στο Avenue

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τον Οκτώβριο αλλά και τον Νοέμβριο,Το εμπορικό κέντρο AVENUE θα υποδεχτεί επιστήμονες, με στόχο την προσφορά σημαντικών γνώσεων στο κοινό με διαδραστικό τρόπο. Οι εκδηλώσεις γίνονται με την ευγενική χορηγία του Τμήματος καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής του Φαρμακείου του εμπορικού κέντρου.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου (17:00) παρουσιάζεται εκδήλωση με τίτλο «Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας; Ώρα για απενοχοποίηση!». Μια ομάδα έγκριτων επιστημονικών συνεργατών, θα βρεθούν στο εμπορικό κέντρο προκειμένου να «αγγίξουν» ένα θέμα που απασχολεί τους σύγχρονους γονείς. Η Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου, ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Νίκος Καφετζόπουλος και η Ολυμπιονίκης judo, Μαρία Καραγιαννοπούλου, θα συνομιλήσουν με το κοινό σε μια διαδραστική ημερίδα με δώρα και εκπλήξεις.  Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει η δημοσιογράφος Αθανασία Ανεζάκη.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες της εκδήλωσης:

·         Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος: "Υπάρχουν ιδανικοί γονείς; "Πετάξτε" τις ενοχές κι αντιμετωπίστε με θετικό τρόπο τη γονεϊκότητα"

·         Νίκος Καφετζόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος: "Απενοχοποιήστε τη σωστή διατροφή. Τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ' όσο νομίζετε!"

·         Μαρία Καραγιαννοπούλου , Ολυμπιονίκης Judo: "Πολύτιμες συμβουλές για να κάνετε την άσκηση παρέα με τα παιδιά σας... παιχνίδι!

Το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου (11.30 και 17.00), με αφορμή την έναρξη της Παγκόσμιας εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7/11), ειδικοί από τη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΙΑΣΩ θα δώσουν συμβουλές για επιτυχή Μητρικό Θηλασμό και φροντίδα του νεογνού. Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη ενισχύουν την αυτοπεποίθηση της μητέρας και καθησυχάζουν τις ανησυχίες της, ώστε να γίνει ευκολότερη η εγκατάσταση του Μητρικού Θηλασμού.

Την Παρασκευή 7 & Σάββατο 8/11/14, ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»** υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θα πραγματοποιήσει μεγάλη διήμερη εκδήλωση για την σκελετική υγεία με Δωρεάν Μετρήσεις Κύφωσης & Σκολίωσης για μαθητές γυμνασίων αλλά και για ενήλικες. Εξειδικευμένοι επιστήμονες, θα συμβουλεύσουν το κοινό για την πρόληψη, την άσκηση και φυσικά δεν θα λείψουν οι … πολλές εκπλήξεις!

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ