Για καθημερινή προπόνηση | fyi | womenonly.gr
11:43
11/2/2015

Για καθημερινή προπόνηση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για το δρομέα που αναζητά τις ελαφριές επιδόσεις ενός παπουτσιού για τρέξιμο, αλλά προτιμά την αντικραδασμική σόλα ενός καθημερινού παπουτσιού προπόνησης, η Nike παρουσιάζει το νέο Nike LunarTempo. Εμπνευσμένο από τον προκάτοχό του, το Nike Lunaracer, το καινούργιο Nike LunarTempo χαρακτηρίζεται για την ενισχυμένη ανθεκτικότητα του, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και επιπλέον άνεση.

Έμπνευση για τη σχεδίαση των παπουτσιών αποτέλεσαν μερικοί από τους ταχύτερους νεαρούς δρομείς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου της ομάδας δρομέων NBRO της Κοπεγχάγης. Η σχεδιαστική ομάδας της Nike ήρθε σε επαφή με τους αθλητές και μελέτησε τις αγαπημένες και πιο πολυ-χρησιμοποιημένες συλλογές τους από παπούτσια για τρέξιμο. Οι παπουτσοθήκες τους αποκάλυψαν ότι πολλοί από τους δρομείς είχαν καλύψει μεγάλες αποστάσεις, πολλών χιλιομέτρων, με τα Nike Lunaracers. Ταυτόχρονα, θα μπορούσαν να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο εάν εξασφάλιζαν μεγαλύτερη στήριξη και άνεση για να καλύπτουν τις καθημερινές αποστάσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο της προπόνησής τους.

Η σχεδιαστική ομάδα της Nike δέχτηκε την πρόκληση και σχεδίασε το νέο Nike LunarTempo για να προσφέρει ελαφριά αντικραδασμική προστασία, με επιπρόσθετη στήριξη και ενισχυμένη ανθεκτικότητα.

«Όπως πάντα, η πηγή της έμπνευσής μας είναι ο αθλητής. Βλέποντας πόσοι πολλοί δρομείς φορούσαν τα συγκεκριμένα παπούτσια στην καθημερινή τους προπόνηση, αντλήσαμε πληροφορίες που αποτέλεσαν τη βάση για τις σχεδιαστικές λύσεις που προτείναμε στη συνέχεια», δήλωσε ο Dave Roulo, Senior Designer of Running Footwear. «Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε για να προσφέρει άνεση, αντικραδασμική προστασία και υψηλή απόδοση κατά της διάρκεια της προπόνησης.»

ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕ ΡΥΘΜΟ

Το Nike LunarTempo προσφέρει άνεση και αντικραδασμική προστασία χάρη στο εξαιρετικά ελαφρύ και ειδικά σχεδιασμένο αφρώδες υλικό Lunarlon. Ένας ανθεκτικός πυρήνας από αφρό συνδέεται με μια ελαφριά στρώση phylon για στήριξη. Το σύστημα αυτό αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό αντικραδασμικής προστασίας και στήριξης για το πέλμα.

ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Οι σχεδιαστές διατήρησαν την ευκαμψία και το μικρό βάρος του Nike Lunaracer που οι δρομείς γνωρίζουν και αγαπούν αλλά βελτίωσαν την πρόσφυση και την αντικραδασμική προστασία για αντοχή στις μεγάλες αποστάσεις. Για να το πετύχουν, επανασχεδιάσανε τη σόλα ώστε να περιλαμβάνει:

  • Μια ειδικά διαμορφωμένη με κυψελοειδές σχήμα σόλα που βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών, στην ενίσχυση της αντοχής και στη βελτίωση της εφαρμογής.
  • Επιπλέον κυψέλες στην ενδιάμεση σόλα που βοηθούν στην απορρόφηση των κραδασμών.
  • Ανθεκτικό ελαστικό υλικό από άνθρακα στα σημεία που φθείρονται περισσότερο, για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη εφαρμογή.

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το επάνω μέρος του παπουτσιού είναι κατασκευασμένο με βάση τις τεχνολογίες Nike Flywire και Nike Flymesh για μεγαλύτερη στήριξη χωρίς επιπρόσθετο βάρος ή συμβιβασμούς στην κυκλοφορία του αέρα. Το νέο Nike Flymesh είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο υλικό που διαθέτει επένδυση χωρίς ραφές και διχτυωτό επάνω μέρος που αφήνει τον αέρα να περνά.

Το Nike LunarTempo προσφέρει ελαφριά επένδυση, άνεση και εφαρμογή – στοιχεία που είναι απαραίτητα στην έντονη καθημερινή προπόνηση. Τα γυναικεία παπούτσια ζυγίζουν μόλις 175 γρ. ενώ τα αντρικά 210 γρ.

Το νέο Nike LunarTempo είναι διαθέσιμο στον nike.com.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ